Gemeente Dalfsen en Deltion College bundelen krachten in taalonderwijs voor laaggeletterdheid

0269577_Foto_ondertekening.jpg

DALFSEN – Op woensdag 6 december 2023 zetten de gemeente Dalfsen en het Deltion College een belangrijke stap in de aanpak van laaggeletterdheid. Wethouder Jan Uitslag en Deltion bestuurder Jaap Beernink ondertekenden op deze dag een meerjarig contract, gericht op het aanbieden van taalonderwijs aan laaggeletterde inwoners van de gemeente Dalfsen.

Het Deltion College is reeds bekend in onze gemeente als aanbieder van taalonderwijs voor medewerkers van Dalfsen Werkt. Vanaf januari 2024 breidt deze samenwerking zich uit naar het verzorgen van klassen voor anderstalige inwoners met hulp van de vrijwilligers van het Taalpunt. Door deze uitbreiding hopen beide partijen de impact van laaggeletterdheid in onze gemeenschap verder te verminderen. Laaggeletterdheid heeft diverse gevolgen voor volwassenen, waaronder moeite met lezen, schrijven, rekenen en beperkte digitale vaardigheden. Dit kan leiden tot uitdagingen op het gebied van het vinden van werk, financiële beheersing en volwaardige participatie in de samenleving. In de gemeente Dalfsen is momenteel 6% van de inwoners laaggeletterd.

Wethouder Jan Uitslag benadrukt het belang van deze samenwerking: “Met dit meerjarige contract onderstrepen we onze toewijding aan het verminderen van laaggeletterdheid in onze gemeente. Het stelt ons in staat om nog meer inwoners de kans te geven hun taalvaardigheden te verbeteren en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.” Deltion bestuurder Jaap Beernink voegt hieraan toe: “Wij zijn blij met de geïntensiveerde en langdurige samenwerking met de gemeente Dalfsen. Laaggeletterdheid is een thema waaraan Deltion als grote opleider van en voor onze regio veel aandacht besteedt. Vanuit onze expertise bouwen wij met inwoners van Dalfsen aan hun toekomst. Zodat zij bijvoorbeeld een goede aansluiting weten te vinden op de arbeidsmarkt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.