Gehavend Vilsteren moet de eer laten aan Hoonhorst

0269583_Vilsteren_-_Hoonhorst_-_3.jpg
Vilsteren speelde na rust een stuk beter dan voor de thee maar kon de opgelopen schade tegen koploper Hoonhorst niet meer repareren.

VILSTEREN – Het tot nu toe bescheiden presterende Vilsteren ontving het nog ongeslagen Hoonhorst. ‘De buurman’ van een kilometertje of acht westwaarts heeft dit seizoen nog niet verloren, moest wel twee keer een onbeslist toestaan, en zit nog steeds op koers om het verloren gegane terrein te heroveren (in de afgelopen jaargang duikelde Hoonhorst uit de vierde klasse). Er zijn meer clubs die loeren op promotie, dus is het zaak voor de bezoekers om geen schade op te lopen in Vilsteren. De thuisclub, mits in goede doen, kan het elke tegenstander lastig maken. Zo kwam TKA met de schrik vrij en daar zal in Hoonhorst toch zeker kennis van zijn genomen en dat dit moge gelden als serieuze waarschuwing. Aardig bijkomend weetje is dat de strijd op de plastic sprieten van de Molenesch ook een confrontatie is tussen een startende hoofdtrainer (Edward Groot Lipman) en een gepokte en gemazelde verantwoordelijke. Dik Runherd is bezig aan jaargang 24, heeft bijgetekend en gaat na de zomer seizoen 25 volmaken als ‘eerste man op voetbalgebied’. Een unicum. Respect. Petje af.

Helaas geen verlaat verjaarscadeautje in de vorm van een overwinning voor Dik Runherd. In een wedstrijd zonder franje won Hoonhorst met duidelijke cijfers, 0-3. Als op zondagochtend de telefoon van Runherd afgaat schrikt-ie zich het leplazarus. ‘Nee hè, toch niet weer een afmelding?’ De lijst van spelers die niet kunnen spelen is bijkans langer van de club die wel beschikbaar is. Er werd ook deze zondag een beroep gedaan op het improvisatietalent van de geplaagde coach van Vilsteren. Zekers als kort voor het duel Jari Vlierman (onwillige hamstring) en Sven Koggel (maagklachten) afhaken, maar goed maar er verschenen toch elf op de kunstmat. Na een kwartiertje ballen maakt doelman Job de Groot zijn enige poedel van de wedstrijd en promoveert onbedoeld een voorzet van Youri van Mourik tot openingsgoal. Als na een half uurtje Hoonhorst uitloopt naar 0-2 (doelpunt Roy Diepman) dreigt een debacle, maar Vilsteren houdt de schade beperkt.

Was het in het eerste bedrijf alleen maar tegenhouden, na de thee komt Vilsteren beter voor de dag. De thuisclub gaat richting clubhuis, daar waar ‘de harde kern’ doorgaan samenklontert, en speelt wat corners en kansjes bijeen, met name via de snelle Pim Kamphuis. Klinkende munt blijft uit en als Joey Kroes vanuit een leep countertje voor 0-3 tekent, dooft het laatste restje hoop. Hoonhorst blijft op koers, in een toch wat fletse wedstrijd waarin de spelers die elkaar kennen van school, werk of de carnavalsvereniging vooral lief en aardig voor elkaar waren. Arbiter Dennie Mulder zal zelden zo’n makkelijke middag hebben gehad.

Runherd koos voor de volgende basis: Job de Groot, Lars Kampman, Rick Kortstee (76. Niels Veltmaat), Lars Noordman, Mathijs Kamphuis, Koen Kortstee, Jelle Niens (aanvoerder), Lars Bloo, Diede Veltmaat (63. Harm Kamphuis), Pim Kamphuis en Chiel Kamphuis (46. Sven Koggel).

Stand 5F Oost (zondag): Hoonhorst 8-20 (27-9), Raalte 8-20 (19-5), TKA 9-20, Terwolde 7-18, Zwolle 8-15, Batavia ’90 9-13, Go-Ahead 8-12, Davo 6-10, Emst 8-9, Wissel 8-7, Vilsteren 9-4, Wesepe 10-4 en Vaassen 8-0.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.