Financiële ondersteuning voor verenigingen en stichtingen die willen verduurzamen

0269879_zonnepanelen.jpg

OMMEN – De gemeente Ommen helpt verenigingen en stichtingen bij het verlagen van de energierekening. Zij kunnen vanaf 1 januari 2024 een subsidie aanvragen voor het duurzamer maken van hun gebouwen. De subsidie is maximaal 50.000 euro. De subsidie is bedoeld voor maatregelen om energie te besparen of om duurzame energie op te wekken.

Sociaal-culturele en maatschappelijke organisaties hebben te maken met hoge energiekosten voor hun gebouwen. Zij willen daarom aan de slag met het energiezuinig maken van hun gebouwen of het opwekken van duurzame energie. Met een subsidieregeling wordt een oplossing geboden om energiekosten beheersbaar te houden.

Energie besparen of opwekken

De gemeente ondersteunt de maatschappelijke organisaties die hun vastgoed duurzamer willen maken financieel met een subsidie. De subsidie is bedoeld voor maatregelen waarmee energie wordt bespaard of waarmee energie op een duurzame manier wordt opgewekt. De organisaties gaan hierdoor besparen op de energierekening. Ook past energiebesparing en het opwekken van duurzame energie bij de duurzaamheidsplannen voor een energieneutraal Ommen in 2050.

Subsidie aanvragen

Stichtingen, verenigingen en organisaties zonder winstoogmerk op het gebied van welzijn, cultuur en sport mogen gebruik maken van de subsidie. Zowel eigenaren, huurders als pachters van gebouwen kunnen de subsidie aanvragen. De subsidie is 50% van de werkelijke kosten van maatregelen tot maximaal 50.000 euro. Voor de subsidie is maximaal 1 miljoen euro beschikbaar. De subsidie kan vanaf 1 januari 2024 aangevraagd worden via de gemeentelijke website.

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.