Fietstunnel bij Arriën wordt opgeknapt met schilderkunst

0270065_Fietstunnel-1.jpg
De vrolijke beschildering van het fietstunneltje aan de oostgrens van Ommen nabij het buurtschap Hoogengraven.

ARRIËN – De fietstunnel naar Arriën wordt komend jaar in overleg met omwonenden beschilderd met een kunstwerk. De tunnel, die momenteel wordt ontsierd door lelijke graffiti, krijgt een make-over op initiatief van WijZ Welzijn, terwijl de gemeente Ommen er een subsidie van 2000 euro beschikbaar stelt voor materiaalkosten.

De totale kosten bedragen zo’n 6.000 euro, een bedrag dat de welzijnsorganisatie bij elkaar wil krijgen met financiële steun van Samen voor elkaar.nl, Vechtdal Wonen en donaties van derden. “Het idee werd geboren tijdens een programma rond de leefbaarheid, waarbij WijZ Welzijn de wijk introk”, legt wethouder Bart Jaspers Faijer uit. “Er kwamen verschillende thema’s aan de orde, waarbij ook de fietstunnel ter sprake kwam. De wijk bleek bereid om daarvoor zelf in actie te komen. Wellicht zijn de wijkbewoners geïnspireerd door dezelfde aanpak bij de tunnel bij Hoogengraven twee jaar geleden. We hebben er goede ervaringen mee.”

Wens samenleving

Een van de overwegingen is dat een fraai kunstwerk niet zo snel zal leiden tot nieuwe graffiti, al houdt de gemeente wel degelijk rekening met deze mogelijkheid. Maar de gemeente vindt het ook belangrijk dat ze tegemoet komt aan een wens uit de samenleving. De gemeentelijke buitendienst zal eerst de graffiti verwijderen op kosten van de gemeente. Daarna wordt de uiteindelijke schildering uitgewerkt door een plaatselijke kunstenaar, in overleg met WijZ en de wijkbewoners.

Tekst: Hans Keesmaat
Archieffoto: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.