FC Ommen op inzet en karakter afgetroefd door Rouveen

0269570_FC_Ommen_-_Rouveen_-_2.jpg
(Archief)foto: de anders zo solide defensie van FC Ommen moest in en tegen Rouveen vier 'knock-downs' incasseren.

ROUVEEN – De KNVB verordonneerde FC Ommen naar Rouveen, om de strijd aan te gaan met de plaatselijke voetbalclub die haar naam ontleend aan het dorp van herkomst. De kracht van de club uit het lintdorp laat zich lastig inschatten. ‘De groenen’ wisten koploper FC Meppel een nederlaag toe te brengen, iets waar nog geen enkele andere deelnemer uit 3D in slaagde, maar ‘de Groene Trots’ kreeg ook al drie keer aan de broek. ASC ’62, De Weide en Marknesse troefden de ploeg van Willem Jan Talsma in de onderlinge confrontaties af. Een jaargang eerder wist FC Ommen tegen de Rouveners de punten in huis te houden, maar omgekeerd deed Rouveen hetzelfde op vertrouwd terrein. Ook op de ranglijst ontlopen de clubs elkaar weinig. Op basis van de voorlopige schikking en puur theoretisch rijst het vermoeden dat de beide opponenten behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Dan gaan zaken spelen als de vorm van de dag, een fataal verdedigend slippertje, balletje via de lat binnen of over, ‘net aan’ buitenspel, Vrouwe Fortuna, de engelbewaarder, een arbitrale dwaling of noem maar op. Bij Rouveen heeft trainer Talsma voor een jaar bijgetekend, wat duidt op interne rust, tevredenheid en vertrouwen.

FC Ommen snakt naar een overwinning. Na een serie misperen en fletse remises is de equipe van Mike Kelly verwezen naar het tweede plan. Koploper Meppel is uit beeld, maar de overige podiumplaatsen zijn nog in zicht. Zaak is niet in de anonimiteit van 3D te belanden. Om weg te blijven van de muffe pagina’s van het logboek 3D moest de volle buit mee naar de Vechtstad. Daar kwam niets van terecht. Rouveen hield de buit met klinkende cijfers in eigen huis, 4-1. Terecht vond Kelly. “We kwamen op voorsprong en hadden zelfs kans op 0-2”, zag de verliezende trainer. “Helaas op een ongelukkig moment, iets voor rust komen ze op 1-1. Vanuit een rare klutsbal. Jammer. In de tweede helft zijn we afgetroefd en straalden zij meer wil uit om te winnen dan wij. Wij verloren de duels, dan verlies je ook meestal de wedstrijd. Na de 2-1 probeer je de wedstrijd te laten kantelen door aanvallend te wisselen, maar dat pakte niet goed al. Al met al wel een terecht overwinning voor Rouveen.”

Jesse de Lange zet de FC op voorsprong, maar die treffer wordt geëgaliseerd door Mark Schra. Na de thee schalt Rowan Trompetter de loftrompet en kijken de bezoekers uit Ommen tegen een 2-1 achterstand aan. Milan Smit vergroot de schade. Na deze 3-1 is het bekeken, maar de wonde wordt in de slotminuut door Smit van extra zout voorzien. K-weer, k-wedstrijd en een k-resultaat. De FC eindigt 2023 in mineur.
Kelly begon met de volgende elf: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Nick Runhart (85. Maarten Schoemaker), Jorn Hekman, Wesley Mulder (62. Cas van Marum), Robbert-Jan Hamberg, Sydney Flim (46. Maarten Bel), Jesse de Lange en Tim Ribberink.
Stand 3D Noord: FC Meppel 10-25 Be Quick ’28 11-23, ASC ’62 11-20, Rouveen 10-19, SVM Marknesse 10-16, FC Ommen 9-15, De Weide 10-15, Vitesse ’63 9-14, DESZ 10-14, Elim 10-9, Dedemsvaart 9-7, Klazienaveen 9-4 en DKB 10-1.

De vanwege een zware blessure gestaakte wedstrijd Vitesse ’63-FC Ommen (3-2) is niet in de stand opgenomen. Het restant van dit duel (om en nabij elf minuten) wordt zaterdag uitgespeeld. De ultrakorte krachtmeting in Koekange heeft een afwijkende begintijd, namelijk half twee.

 

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

(Archief)foto: Maarten Bel (Fc Ommen) viel na rust in maar kon het onheilstij ook niet keren in de uitwedstrijd tegen SC Rouveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.