Echtpaar van Echten-Seinen zestig jaar getrouwd

0270053_Bruidspaar.JPG
Wethouder André Schuurman kwam het echtpaar Van Echten-Seinen thuis feliciteren met hun diamanten huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week waren Joop van Echten en Aaltje Seinen zestig jaar getrouwd. Waar ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben is niet helemaal duidelijk, maar dat zal in de omgeving van De Vechtstroom (nu Mooi Rivier) geweest zijn”, zegt Joop. “Want dat was een plek waar de jeugd zich in het weekeinde uit de wijde omgeving zich ontspannen ophield.”

Joop geboren in Welsum ging na de lagere school naar de ambachtsschool om timmerman te worden. “Maar dat ben ik nooit geweest. Ik werkte al op jonge leeftijd bij mijn vader op het sloopbedrijf. Ik heb vele jaren bij het bedrijf gewerkt en was daarna als zzp-er in te huren. Grote hobby van Joop was voetbal. Hij speelde een aantal jaren bij de plaatselijke club S.V. Dalfsen en daarna sinds de oprichting in 1962 bij ASC’62. Hij was een zeer verdienstelijke keeper. Momenteel volgt hij nog met veel interesse de verrichtingen van o.a. de Dalfser clubs. Joop komt uit een muzikale familie. Zijn favoriete instrument is de accordeon. Hij speelt momenteel in een clubje van vier en treedt nog regelmatig op in onder meer bejaardentehuizen. Aaltje werd geboren ‘in de Kaampe’ (Westerkampen) in Oudleusen. Al op zeer jonge leeftijd verhuisde zij naar het stuwwachtershuisje, stuw Vilsteren. Haar vader was daar aangesteld als brug/sluiswachter. Zij bezocht na de lagere school, de huishoudschool en werkte vele jaren bij de familie Ab Schutte en juf Tiny Smidt in Oudleusen. Daarna zorgde zij altijd voor het gezin. Beide zijn geen verenigingsmensen maar vermaken zich nog steeds goed thuis, vooral in de grote tuin en in het verleden met het verzorgen van enkele hobbydieren. Verder breit Aaltje graag. Het echtpaar woont al circa 57 jaar tot grote tevredenheid in hun huidige woning aan de Welsummerweg, dat ooit als bedrijfswoning werd gebouwd. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon en twee kleinkinderen. Wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen kwam het diamanten echtpaar thuis feliciteren met deze mijlpaal. Hij had een kopie van de trouwakte meegenomen en las die nog eens voor. Het feest werd afgelopen zondag met de familie, buren etc. gevierd bij hotel/restaurant Het Roode Hert in Ankum.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.