De eerste deelkast in Dalfsen is een feit

0269563_Deelkast_Dalfsen.jpg

DALFSEN – In navolging van Nieuwleusen en Lemelerveld staat nu ook in Dalfsen een deelkast en wel op de hoek Elskamp/Plaatskamp. In die buurt woont Marleen die afgelopen week, na ruim 40 jaar trouwe dienst als welzijnswerker, afscheid heeft genomen van SAAM Welzijn.

Afgelopen zomer was er al een afscheidsfeestje georganiseerd, maar ook haar officiële laatste werkdag wilden de collega’s niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vanuit Lemelerveld kon een deelkast geleend worden en zo was er een mooie aanleiding en gelegenheid om de eerste deelkast alvast in Dalfsen te introduceren. Marleen, enthousiast en sociaal als ze is, gaat deze eerste deelkast in Dalfsen beheren.
Een deelkast is een centraal punt waar houdbaar voedsel of middelen voor de eerste levensbehoeften een plek hebben. Wie iets over heeft of iets wil doneren, kan dat in de altijd toegankelijke deelkast plaatsen. Iedereen is welkom om gratis en anoniem iets uit de kast te halen. Dat kan voor jezelf zijn of voor een ander die het (tijdelijk) financieel wat minder heeft. Ook omruilen van producten is mogelijk. Zo wordt samen verspilling voorkomen.

Meer deelkasten

Bij SAAM Welzijn kwamen signalen binnen dat er naast de mooie voorzieningen die er op dit gebied al in Dalfsen zijn, toch behoefte is aan meer. Vandaar dat nu met deze eerste deelkast alvast gestart is. De ervaring uit andere dorpen leert ons dat één deelkast niet voldoende is. Daarom zoekt SAAM Welzijn nog naar mensen die handig zijn met hout, schroeven en verf om de kasten voor Dalfsen te maken, naar mensen bij wie zo’n deelkast in de buurt mag staan en naar mensen die het leuk vinden om het voorraadbeheer van de kasten te verzorgen! Wie hierbij kan helpen, kan contact opnemen met info@saamwelzijn.nl of bel het algemene nummer van SAAM Welzijn 0529-793013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.