ALS-Team Dalfsen en Nieuwleusen slaan weer de handen ineen

0269870_ALS.jpg
Archieffoto: ALS-Team Dalfsen op de Mont Ventoux (2021).

DALFSEN – Ook het komende jaar slaat het ALS-Team Dalfsen weer de handen ineen om bewustwording te vergroten en fondsen te werven voor onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Deze genadeloze zenuw- en spierziekte eist jaarlijks maar liefst 500 levens en het treft 500 nieuwe patiënten.

Omdat ALS veel verschillende vormen kent, maakt het onderzoek naar deze ziekte extra moeilijk. Om goede behandelingen te ontwikkelen is er meer onderzoek nodig om precies te ontdekken wat de oorzaken zijn van ALS bij de verschillende varianten. Er is meer inzicht nodig in de verschillende oorzaken die hierbij een rol spelen. Er zijn inmiddels nieuwe technologische ontwikkelingen waardoor een doorbraak dichterbij komt. Er zijn nieuwe methodes ontwikkeld waardoor men medicijnen is de laboratoriumsituatie kan testen. Er is een middel ontwikkeld (Tofersen) dat bij enkele varianten goede resultaten toont. Maar er zijn nog erg veel varianten waarbij dit geen resultaat geeft. Er is goede hoop, maar er moet nog veel gebeuren. En daar is veel geld voor nodig. In veel plaatsen in ons land zetten mensen zich in om geld in te zamelen voor dit broodnodige onderzoek. In Dalfsen werkt het ALS-team nauw samen met het ALS-team in Nieuwleusen. Samen organiseren ze gedurende het jaar meerdere activiteiten waar men aan kan deelnemen of deelnemers kan sponsoren

Evenementen en PR

Met diverse evenementen gedurende het jaar, zoals de Nieuwjaarsduik in de Vecht op 1 januari 2024 en een benefietvoorstelling van Toneelgroep Oese Volluk op 2 maart 2024, probeert het team geld in te zamelen voor onderzoek naar verschillende vormen van ALS. Op donderdag 13 juni 2024 neemt een groep deel aan de Tour du ALS, waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen per fiets, te voet of rennend. Geïnteresseerden kunnen deelnemen of sponsoren via: www.tourduals.nl.
Verder zoekt het ALS-team bestaande uit onder andere Aart van Dijk (teamcaptain) en Bertus Leijenhorst Bernard Bos (oud-teamlid) ondersteuning voor een effectieve PR-campagne. Wie wil bijdragen, kan contact opnemen via teamdalfsen@gmail.com.

www.tourduals.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.