Wereldlichtjesdag Ommen 2023

0268170_Wereldlichtjesdag_Ommen.jpg
Archieffoto

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

OMMEN – Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd gaat er om 19.00 uur, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. De samenkomst vindt plaats aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat.

Vanaf 18.00 uur is er gelegenheid om binnen te komen lopen en een lichtbootje met een tekst, bloem of (koos)naam van het kind te personaliseren. Dit jaar is het ook mogelijk om vooraf thuis een wikkel te ontvangen en beschreven/versierd mee te nemen op de avond zelf. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor eenieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kortgeleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind dat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden. Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als de (koos)naam van het kind benoemd mag worden, kan dit per e-mail doorgegeven worden. Er wordt dan een bevestiging teruggemaild wanneer die mooie naam genoemd wordt en om zeker te zijn over de juiste uitspraak.

‘Precious Child’

Om 18.25 uur start de herdenkingsbijeenkomst. Er worden passende liederen gezongen door Marieke van Rooijen, zij wordt muzikaal begeleid door Anne Kerklau uit Hengelo. Om 19.00 uur, als alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan, is het speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerde lied ‘Precious Child’ te horen. Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Rond 19.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten. Deze avond wordt kosteloos aangeboden maar de stichting is afhankelijk van donaties/sponsoring. Daarom kan er op de avond zelf worden gedoneerd in de giftenbus bij de ingang en via een QR-code, tevens kan dit op de website om de stichting te steunen.

Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 7 december) info@wereldlichtjesdagommen.nl of de website. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnen locatie, wordt dit via sociale media en de website bekend gemaakt.

www.wereldlichtjesdagommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.