Voetbal regio Dalfsen

Geen doelpunten bij ASC’62 tegen Klazienaveen

ASC’62 is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen laagvlieger Klazienaveen in een overwinning om te zetten. Doordat beide teams erg slordig waren in de afwerking bleef het bij 0-0. Door de vele regen van de voorafgaande dagen werd ook dit keer weer uitgeweken naar het kunstgras. Een wedstrijd zonder doelpunten hoeft niet saai te zijn. Dat was het deze middag ook niet. Een doelpunt hing de hele wedstrijd in de lucht. Het spel van Klazienaveen deed geen recht aan de positie de ze op de ranglijst bekleden. Ze zochten, net als de thuisploeg, steeds de aanval, maar ook bij hun was het euvel iemand in kansrijke positie te zetten. In de eerste helft had de thuisploeg de beste kansen. Een schot van Wouter de Boer belandde op de paal en bij een mooie aanval kwam Matthijs van Gelder één op één te staan met de doelman. De bal werd veel te wild in geschoten en verdween over het doel. Na de hervatting was het niet anders. Twee hard werkende ploegen waarbij de slordigheden steeds weer de overhand hadden. En kwam men een keer in kansrijke positie, dan liet de afwerking weer te wensen over. Ook in de tweede helft hadden de Dalfsenaren de beste kans, maar nu kopte de inkomende Van Gelder, voor open doel, de bal naast. Ook ASC’62 kwam goed weg, toen de gasten in scoringspositie de bal voorlangs schoten. De wedstrijd eindigde zoals begonnen, in een “van Turenhoutje” (0-0). In de stand zag ASC het Zwolse Be Quick ’28 op doelsaldo passeren. FC Meppel loopt als koploper uit en heeft al vijf punten voorsprong. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DKB uit De Krim op het programma. Aanvang 15:00 uur.

Verlies voor S.V. Dalfsen tegen koploper

Dalfsen speelde uit tegen koploper WHC op het programma en verloor met 3-0. Dalfsen parkeerde de bus voor het doel van goalie Mark Knol en deed dit buitengewoon verdienstelijk. WHC had het meeste balbezit, creëerde de meeste kansen maar wist niet te scoren. De beginstand was tevens de ruststand en dit gaf de Dalfsenaren moed en energie. Ook na de hervatting werd er fel verdedigd en zelfs na 80 minuten was de stand nog steeds 0-0. Even leek een sensatie in de lucht te hangen maar uiteindelijk wist WHC enigszins gelukkig te scoren. Een voorzet werd door iedereen gemist maar uiteindelijk wist Jelle Post met een uiterste krachtinspanning de bal te schampen en te scoren. Even later volgde een penalty voor WHC na een lichte overtreding in de 16 van doelman Knol (2-0). Ook Dalfsen kreeg een penalty maar Sam van den Anker wist dit cadeautje niet uit te pakken. Uiteindelijk werd het nog 3-0 door een doelpunt van Jurian van de Brink en bleven de punten in Wezep. Zaterdag speelt Dalfsen een thuiswedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem, aanvang 14.30 uur.

V.V. Lemelerveld gelijk tegen Reutum

Lemelerveld speelde in Reutum in een gelijk opgaand duel met 1-1 gelijk. De nummers 10 en 11 van de ranglijst deden niet voor elkaar onder en kon iedereen na afloop leven met de 1-1 eindstand. De eerste kans was voor Teun in de Wal uit een vrije schietkans. Kort erna was er wel de voorsprong voor de bezoekers. Na een aanval over verschillende schijven schoot Noah Tuink de bal achter de doelman (0-1. Verdediger Roel Posthoorn moest zich na een botsing met een hoofdwond net voor de pauze laten vervangen. Na de hervatting viel vv Reutum wat meer aan maar tot grote kansen leidde dit niet. Toch kwam de thuisploeg, door een misverstand in de Lemelerveld verdediging, een kwartier voor tijd gemakkelijk op 1-1. Met Job Heerink en Bram Smit in het veld kwam er in de slotfase wat meer dreiging van Lemelerveld. Eindstand 1-1. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Delden. Deze tegenstander is na een sterke start afgezakt naar de 6e plek maar de promovendus uit de 4e klasse blijft een lastige tegenstander.

S.V. Nieuwleusen laat thuis de punten liggen tegen BWO

Nieuwleusen speelde thuis tegen KSV BWO en verloor met 1-2. Het was de eerste keer in historie dat beide teams tegenover elkaar stonden. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en had binnen het eerste kwartier de leiding moeten nemen maar de mogelijkheden van Thomas Koobs en Stijn Hoekstra werden niet verzilverd. Nieuwleusen bleef druk houden en BWO werd steeds meer achteruit gedrongen. BWO produceerde de nodige goed uitgevoerde counters waar Nieuwleusen het wel moeilijk mee had. Ruststand 0-0. Na de hervattinghetzelfde spelbeeld. De thuisploeg zocht de aanval voor de openingstreffer en BWO loerde op de counter. In de 70e minuut kwam BWO onverwachts op voorsprong. Een foutieve inschatting van Saake Malestein werd genadeloos afgestraft door invaller Bryan Nijhof. Dit was het sein voor Nieuwleusen om nog meer aanvallend te gaan voetballen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Het was dan ook BWO dat in de 78e minuut op 0-2 kwam door een goed uitgespeelde counter. In de slotminuten wist Thomas Koobs nog de aansluitingstreffer te maken, met een punter via de binnenkant paal verdween de bal achter doelman Tanke. Eindstand 1-2, Zaterdag speelt Nieuwleusen om 15.15 uur bij Barbaros in Hengelo. De supportersvereniging laat een bus rijden die om 13.30 uur vertrekt. Aanmeldformulier voor de bus naar Barbaros, Hengelo (formdesk.com)

USV pakt volle buit in Wijster

USV speelde uit op sportpark De Meer in Wijster en on verdiend met 1-3. Vorige week hield de thuisploeg op haar sportcomplex koploper en titelkandidaat Nieuw Buinen nog keurig in bedwang (1-1) maar dit keer moest het team van trainer Jan Kok duidelijk haar meerdere in USV erkennen. De ploeg van coach Mathijs van Faassen zette vanaf de aftrap de lijnen uit en Wijster kwam maar sporadisch in het spel voor. Het veelvuldige balbezit van USV leidde vooralsnog niet tot grote kansen. Na zo’n klein half uur spelen moest doelman Tijn Langenhorst wel serieus in actie komen. Een ziedend schot van Leon Kooiker kon ternauwernood gepareerd worden. Een tiental minuten later kwam Jort Kouwen op een prachtige voorzet van Mark Boerman net een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. Wijster gokte op de counter en probeerde een aantal keren de gevaarlijke Bart Popping in stelling te brengen maar de uitblinkende Dennis van der Veen was hem in de duels duidelijk de baas. Ruststand 0-0. Na de hervatting ging USV op dezelfde voet verder. Het bepaalde het spel en was in de 54e minuut dichtbij een voorsprong. Dennis van Veen werd door Frank Kuiper in stelling gebracht maar Langenhorst was ook dit keer de grote sta in de weg. In de 60e minuut was het wel raak. Ian Vlierman legde vanaf de linkerzijde de bal breed op Mark Boerman die verwoestend uithaalde (0-1). Na deze voorsprong sloop er de nodige nonchalance in het spel van USV. Een drietal keren verscheen daarna de thuisploeg dreigend voor doelman Thijs van Vliet en de vierde keer was het wel raak. De keeper had in de 74e minuut in de rebound geen schijn van kans tegen de inzet van Marco Werners (1-1). USV herpakte zich want nog geen minuut later werd een prachtige voorzet van Thijmen Stegeman tegendraads door Ian Vlieman binnengekopt (1-2). Hierna gaf USV geen cadeautjes meer weg en kon het in de 88e minuut verder uitlopen toen Milan Haddocks in het strafschopgebied werd gevloerd. Ian Vlierman schoot de 1-3 binnen. Donderdag volgt voor USV thuis het inhaalduel tegen Buinen. Aanvang 19.30 uur en zondag wacht de derby in en tegen IJhorst.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.