Voedselbank bedankt gulle gevers

0267403_Voedselbank.jpg

HARDENBERG/OMMEN – De maand oktober en het begin van november was voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen een periode van het in ontvangst nemen van cadeautjes. Diverse onverwachte ladingen houdbare producten en verse groente werden door gulle gevers spontaan afgeleverd bij de uitgiftepunten.

Campingwinkels sloten de deuren en lieten de voorraden ophalen. Scholen en kerken hielden acties en volkstuinhouders brachten de laatste voorraden. Ook de scouting kwam aan met een lading houdbare producten. Met momenteel bijna 200 gezinnen die gebruik maken van de wekelijkse gratis boodschappen van de Voedselbank zijn dergelijke acties zeer welkom. Bestuurslid Roos ter Beek: “Zeker omdat we in vergelijking met vorige jaren bijvoorbeeld minder verse groente aangeleverd krijgen, zijn deze extra giften erg prettig. We zijn de gevers dan ook erg dankbaar!”

Over de huidige voorraad zegt Roos: “We lossen deze verminderde aanvoer natuurlijk wel op. We zorgen dat onze voorraden op orde zijn. Zo zorgen we voor andere leveranciers en kopen producten bij die we missen. We hebben dus altijd volle pakketten met ten minste 80 tot 90% van wat mensen in een week nodig hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.