Vecht treedt tot ver buiten de oevers

OMMEN – ‘Who’ll stop the rain’ was een wereldhit van de Amerikaanse band Creedence Clearwater Revival. Goede vraag trouwens, die heden ten dage opgeld doet in het Vechtdal. De dorpen en steden langs de machtige regenrivier de Vecht zullen zich dat ongetwijfeld afvragen. Wie stopt de regen? Naar verluidt en uit doorgaans betrouwbare bron, te weten het KNMI, zijn we nog niet van het overvloedig vallende hemelwater verlost. De regen blijft de komende dagen vallen en het waterpeil dientengevolge stijgen. De Vecht moet al die nattigheid afvoeren richting Zwarte Water en verder, maar kan de stroom ternauwernood aan. Het levert wel spectaculaire beelden op. In Ommen is de boulevard langs de rivier afgezet. Het is niet mogelijk het wandelpad te betreden zonder natte voeten op te lopen, mits met lieslaarzen aan de stelten. Gemeentewerken heeft voor alle zekerheid de boulevard afgezet met hekwerk. Ook de contouren van de jachthaven zijn niet meer zichtbaar. Het is wachten op het zakken van het peil, met doorgaans een laagje spekgladde blubber als getuige van de rivier die even haar grenzen had verlegd.

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.