SC Lemele blijft in en tegen Zalk op koers

0268491_voetbal_-_4.jpg

ZALK – Sportclub Lemele heeft de eerste periodetitel voor het grijpen. Om die prijsje te pakken moet op donderdagavond 14 december de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke UD in winst worden omgezet. De equipe van Geert Tichelaar heeft in die beslissende ontmoeting het thuisvoordeel.
In IJsseldorp Zalk werd een begin gemaakt met de tweede periode. Net als de bezoekers uit het Vechtdal heeft Zalk de beschikking over een kunstmat. Dat zul je bij de blauwwitten niemand over horen jammeren, want de ploeg is wat dat betreft verwend en speelt graag op een egaal tapijt, vergelijkbaar met dat van het vertrouwde Zandeinde, getuige de resultaten. Op ‘de prairie’ van MVV ’69 kwam Lemele niet verder dan 0-0 en ook op het soppige moeras van VSW ging het net aan goed (2-1 winst).

Nu is zicht op die periodetitel natuurlijk hartstikke mooi, maar stiekempjes wordt in Lemele gehoopt op meer. De titel? Waarom niet? Het is veel te vroeg voor conclusies en de basis is smal. Er mag niet teveel gebeuren. Sleutelfiguren moeten wedstrijdfit blijven. Maar als onheil en misfortuin uitblijft, nogmaals: waarom niet? Zaak is om droom en daad niet laten versplinteren. Zalk speelt in gele shirts, maar mag niet de bananenschil wezen waar Lemele een lelijke uitglijer over maakt.
Geen uitglijer, maar een knappe 4-2 overwinning. Volgens Remon Kleinlugtenbeld volkomen verdiend. “Ze scoren twee keer vanuit de omschakeling. Verder zijn ze niet gevaarlijk geweest. We kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Yur Hekman. Dan scoren ze valk voor en vlak na rust. Dat is toch even schrikken, maar ik had niet het idee dat we deze pot gingen verliezen.” De centrale verdediger van Lemele werd niet door zijn gevoel bedrogen. Yoran Bakhuis brengt de ploeg van Tichelaar langszij, maar dan is het opnieuw schrikken. Doelman Ruan Weelink moet er na een botsing met een tegenstander af en draagt de handschoenen over aan veldspeler Jelmer Kleinjan. Kleinjan toont zich multifunctioneel en hoeft geen enkele keer de vlag te strijken. Lemele blijft aandringen en beloond zichzelf in de slotfase met twee goals. Beide keren is Tim Schotman het middelpunt van de festiviteiten.

Stand 5C Oost: HTC 9-21, Lemele 8-20, Noord Veluwe Boys 9-20, Sportlust 9-16, UD 7-12, Wijthmen 8-12, Mariënheem 9-12, Zalk 9-10, MVV ’69 9-9, Kampen 9-7, VSW 9-5 en SVV ’56 9-3.
Sportclub Lemele ontvangt zaterdag Wijthmen. De wedstrijd op sportcomplex Zandeinde begint om 14.45 uur.
 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.