Orgelconcert van Eeuwe Zijlstra

DALFSEN – Op zaterdag 2 december komt Eeuwe Zijlstra naar Dalfsen. Hij bespeelt dan het ‘Klop’ orgel in de Gereformeerde Kerk.

Eeuwe Zijlstra studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie bij onder andere Jos van der Kooy en Wim van Beek. Aan de conservatoria van Alkmaar en Groningen behaalde hij de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Hij is organist van de Grote Kerk in Harlingen (Hinszorgel) en ook organist van de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Marcussenorgel). Verder bespeelt hij het Schnitgerorgel in de Martinikerk in Groningen. Jaarlijks maakt hij nationaal en internationaal verschillende concertreizen. Als adviseur is hij verbonden aan de Kunstraad Groningen. Hij probeert jongeren enthousiast te maken voor het orgel met behulp van onder andere ‘Polle de Orgeljongen’. Het concert duurt ongeveer een uur. Na afloop kunnen bezoekers napraten onder het genot van koffie of thee. Aanvang 16.00 uur, de toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.