Kunstgrasvelden in Nieuwleusen en Lemelerveld nu officieel in gebruik genomen

0266898_Kunstgras.JPG

NIEUWLEUSEN – Afgelopen donderdag zijn de gerenoveerde kunstgrasvelden in Nieuwleusen en Lemelerveld en het nieuwe kunstgrasveld in Nieuwleusen officieel geopend. Voorzitters Erwin van Leussen (SV Nieuwleusen), Michiel Smudde (USV) en wethouder Jan Uitslag gaven het startsein voor de ingebruikname van de velden. Dit deden ze bij de verbindingspoort naast het gezamenlijk te gebruiken kunstgrasveld van USV en SV Nieuwleusen.

Eind 2022 stelde de gemeenteraad van Dalfsen 2 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van de kunstgrasvelden in Nieuwleusen en Lemelerveld en de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in Nieuwleusen. De keuze waar dat veld komt te liggen heeft de gemeenteraad aan USV en SV Nieuwleusen overgelaten. Een van de voorwaarden daarbij was het gezamenlijke gebruik door USV en SV Nieuwleusen. Er werd overeenstemming bereikt om van het zogenaamde ‘Vossenveld’ een kunstgrasveld te maken. Ook werden afspraken gemaakt over de toegankelijkheid van het veld en het gezamenlijke gebruik. Het zijn basisafspraken, waarbij duidelijk is dat zowel USV als SV Nieuwleusen er samen een succes van willen maken.
Wethouder Jan Uitslag is blij dat de werkzaamheden inmiddels zo ver zijn gevorderd dat de officiële opening kon plaatsvinden: “De aanleg en realisatie vroegen het nodige en de afrondende werkzaamheden vinden nog plaats, maar complimenten voor de wijze hoe de betrokken voetbalverenigingen in de afgelopen periode zich hebben geschikt en zijn omgegaan met de overlast. We hopen dat er veel sportplezier beleefd mag gaan worden op de velden.”
Over de eerste ervaringen zijn de voorzitters eensgezind. Het is een enorme vooruitgang in vergelijking tot wat er lag en ze zijn blij dat ze weer jaren vooruit kunnen. “De sportparken liggen er weer prachtig bij”, aldus de voorzitters.

Onder toeziend oog van wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen (links) werden twee linten doorgeknipt bij de toegang tot het nieuwe kunstgrasveld in Nieuwleusen. Dit gebeurde door de voorzitters Erwin van Leussen (rechts) van SV Nieuwleusen en Michel Smudde (midden) van USV. Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.