Indeling Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi bekend

0268487_Protos.jpg
SVBO werd winnaar van editie 46 van het Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi. De club uit Barger-Oosterveld wist in de finale Hoogeveen op 3-3 te houden waarna het de beslissende strafschoppen beter nam dan de titelverdediger.

OMMEN – Zaterdag 23 december wordt in twintig sporthallen, verdeeld over Drenthe en Overijssel, om 18.00 uur afgetrapt voor editie 43 van het Protos-Weering Toernooi. Aan dit door voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer georganiseerde zaalvoetbalevenement nemen honderd clubs deel.

De clubs zijn verdeeld in poules van vijf, verdeeld over twintig hallen. Lokale favoriet FC Ommen speelt in sporthal de Carrousel voor eigen publiek en mag het in poule I uitvechten met ZZVV (Zuidwolde), Nieuw-Balinge, Zwolsche Boys en SVZ uit Zeijen, een dorp ten noordenwesten van Assen. Mariënberg reist af naar Hoogeveen. In sporthal Het Activum maken de Beerzervelders met Oldeholtpade, Vitesse ’63 (Koekange), Zuidwolde (zondag) en Noordscheschut deel uit van poule C.

Vijftig van de honderd deelnemers plaatsen zich voor de kwartfinales, die gepland staan op woensdag 27 december. De halve finale is op zaterdag 30 december. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de vijf poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, die gepland staat op zaterdag 6 januari 2018 in sporthal Angelslo.

De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale via een tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 3 januari, eveneens in sporthal Angelslo. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finaleronde. Zes clubs maken dan uit wie de editie 47 op naam mag schrijven. Grote vraag is wie SVBO uit Barger-Oosterveld als titelhouder gaat onttronen. Meer info en achtergrondinformatie op website www.protosweering.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.