Het Boek van de Week

0267498_BVDW.jpg

Malcolm is eigenaar van het café ‘De halve maan’. Na er vijftien jaar gewerkt te hebben, heeft hij de zaak over kunnen nemen. Het is hem min of meer door de vorige eigenaar Hugh, een goede kennis van zijn vader, opgedrongen. Zonder vooraf een advocaat raad te plegen, zelfs zonder met zijn partner Jess te overleggen, heeft hij het contract getekend. Nu is hij verantwoordelijk voor alles en dat gaat hem niet goed af. De inkomsten vallen tegen, de noodzakelijke opknapbeurt zit er financieel niet in, Malcolm loopt zelfs achter met de reguliere betalingen.

Kinderwens

Zorgen, zorgen, zorgen! Tot overmaat van ramp is Jess bij hem weggegaan. Jaren waren ze al samen. Hun kinderwens was groot maar een zwangerschap leek er na tig ivf-trajecten niet in te zitten. En toen heeft ze haar boeltje bij elkaar gepakt en is bij haar vriendin Cobie ingetrokken. Gelukkig kan hij wel vertrouwen op zijn personeel. Ze blijven hem door dik en dun steunen. Maar dat is ook het enige pluspunt dat hij nog ziet.

Sneeuwstorm

De halve stad zit op slot omdat er na dagen van aanhoudend winterweer een nieuwe sneeuwstorm aangekondigd is. Maar ‘De halve maan’ blijft open. Het is een lichtbaken in de duisternis. Malcolm kijkt met trots naar zijn kroeg als hij met zijn auto aan komt rijden. De sfeer binnen is bijzonder, Roddy de nieuwe hypernerveuze barkeeper lijkt zijn stemming op de gasten over te brengen. Er is iets gaande maar Malcolm kan er niet de vinger op leggen. Hij is te veel bezig met Jess, hoe gaat het met haar? Is er een kans dat ze op haar schreden terugkeert? Hij mist haar zo. Door al zijn wanhopige gedachten over haar heeft hij niet door wat er werkelijk speelt in zijn café!

Twijfels

Keane laat in deze roman Malcolm veel aan het woord. Al filosoferend over zijn relatie met Jess leert de lezer hem steeds beter kennen. Jess krijgt echter ook haar aandeel, haar twijfels over hun relatie, hoe ze zich in de steek gelaten voelt en hoe dat haar in de armen van een ander drijft. Een jong stel dat zo hoopvol begon maar nu wordt ingehaald door zaken waar ze weinig of geen invloed op hebben.

Het boek ‘De halve maan‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.