Hervormd Zangkoor Ommen viert 90-jarig bestaan

0268477_Foto_koor_HZK.jpg

OMMEN – Het Hervormd Zangkoor Ommen viert haar 90-jarig bestaan en geeft daarom een concert op vrijdag 8 december. Dit vindt plaats in de Hervormde Kerk, het begint om 19.30 uur.

Het thema van het concert is ‘Door de 90 jaren heen’. Dit betekent dat de avond in vier periodes is ingedeeld, te beginnen bij 1933, vervolgens de tijd na de oorlog, verder van 1975 t/m 2000 en daarna de jaren van deze eeuw. Het Hervormd Zangkoor Ommen zingt naast enkele Latijnse nummers ook liederen die vaak gezongen worden tijdens kerkdiensten en te horen zijn in het programma ‘Nederland Zingt’. Liedjes uit de Top 2000 worden eveneens ten gehore gebracht. Bezoekers kunnen zichzelf laten horen door mee te zingen in de samenzang. De muzikale begeleiding is in handen van Frans Dijkstra (orgel), pianist Marcel ten Brinke en de trompettisten Tom Visser en Jan Veneman. De soliste deze avond is Anne Braad-ten Brinke. Zij speelde al vaker een belangrijke rol tijdens concerten in Ommen, met zang en viool. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ron Breukelman, die ook de verbindende teksten uitspreekt. De toegangskaartjes (5 euro ) zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en op de concertavond in de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.