Echtpaar Rolleman-Scherpenkate zestig jaar getrouwd

0268349_Bruidspaar.JPG
Locoburgemeester Jan Uitslag kwam het echtpaar Rolleman-Scherpenkate thuis feliciteren met hun diamanten huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week vierden Jan Rolleman en Dina Scherpenkate hun zestigjarig huwelijk. Beide zijn rasechte Oudleusenaren en wonen sinds circa twee maanden aan de Beatrixstraat in Dalfsen.

“Ik heb negentig jaar aan de Oosterkampen in Oudleusen gewoond, maar het werd ons allemaal te groot, we hadden veel groente- en fruitbomen”, zegt Jan. “Nu hebben we hier een mooi plekje in Dalfsen met uitzicht op onder meer de Westermolen.” Jan werkte na de lagere school eerst 23 jaar bij de Union rijwielfabriek in Nieuwleusen en vervolgens een aantal jaren bij diverse bouwbedrijven. Daarna werkte hij tot zijn zestigste levensjaar in de wereld van beton boren/zagen en diamanten boorsystemen. Toneelspelen was zijn grote hobby. Ruim vijftig jaar speelde hij bij diverse toneelverenigingen dikwijls de hoofdrol. Ook was hij vele jaren lid van de zangvereniging en hij bezoekt nog steeds graag de bejaardensoos in Oudleusen voor een activiteit.
Dina ging na de lagere school naar de huishoudschool en werkte eerst thuis en vervolgens jarenlang enkele dagen in de week bij gezinnen, vooral bij ouderen. Dit deed zij tot haar zeventigste nog één dag in de week. Namens Plaatselijk Belang Oudleusen is zij actief, om bij mensen die tachtig jaar of ouder worden, een bloemetje te bezorgen. Zij was ruim zestig jaar lid van zangvereniging De Lofstem in Oudleusen en mag nog graag een balletje laten rollen op een koersbalmat in Oudleusen. Ook houdt zij van bloemschikken en werken in de tuin. Het diamanten echtpaar heeft vier dochters, acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het feest werd afgelopen zaterdag gevierd bij Erve Vechtdal aan de Vecht in Ommen. Locoburgemeester Jan Uitslag bezocht het echtpaar aan de Beatrixstraat en bracht de felicitatie over namens de gemeente Dalfsen. Hij had een kopie van de trouwakte meegenomen en de bloemen waren al eerder bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.