Doelpunten vallen als herfstbladeren bij Vilsteren versus SV Zwolle

0266958_Vilsteren2.jpg

VILSTEREN – Vilsteren kreeg zondag ‘een oude Dame’ op bezoek. SV Zwolle is een van de oudste en bekendste voetbalverenigingen uit onze provinciehoofdstad. De club zag het levenslicht op 6 juni 1926 en stiefelt gestaag richting haar 100-jarig bestaan en het daarmee gepaard gaande predicaat ‘Koninklijk’.

De stadsclub heeft haar wortels in woonwijk De Pierik en als jochie sjorde FC Utrecht-trainer Ron Jans bij deze club de veters van zijn voetbalkicksen aan, om later een nomade te worden in het profvoetbal. SV Zwolle telt momenteel tegen de vijfhonderd leden en is binnen de stadsgrenzen de enig overgebleven club die uitkomt in het zondagvoetbal. De bewoners van sportpark de Marslanden kwamen decennia lang uit in de derde klasse, met af en toe een ongewilde verwijzing naar de vierde klasse. Twee seizoenen terug volgde een sportief dieptepunt in de vorm van degradatie naar de vijfde klasse. In het tweede seizoen op dat niveau trof het op de eerste zondag van november VV Vilsteren. Met enige verbeelding zou je anno 2023 kunnen spreken van een clash tussen een voormalige grootmacht versus een bescheiden dorpsclub.
Voor Vilsteren-trainer Dik Runherd is het elke week koppen tellen en kijken wie fit en beschikbaar is. De keuzeheer stuurde het volgende team de kunstmat op: Niels Veltmaat, Lars Kampman, Rick Kortstee, Lars Noordman, Mathijs Kamphuis, Jeffery Feijen (61. Diede Veltmaat), Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel, Wouter Mars, Justus von Martels en Senn Hendriks.

Gaspedaal

Op de kletsnatte kunstmat van de Molenesch stonden de partijen halverwege in de paalstand. Senn Hendriks had na een kwartiertje spelen de thuisclub op 1-0 voor gezet, waarna Ericson de Lanoy vanaf de stip de partijen in evenwicht had gebracht. Na de thee mocht Vilsteren richting clubhuis, de geliefkoosde speelrichting. Zou het gebeuren? In tegenstelling tot wat menigeen verwachtte, bleven doelpunten van de geelhemden uit. Sterker nog De Lanoy, Jasper Arutjnian en Teun Blom profiteerden op het hele speeluur van een korte periode van geestelijke afwezigheid van de Vilsterse defensie. “Ongelooflijk”, mopperde middenvelder Sven Koggel na afloop hoofdschuddend. “Geef je in een paar minuten de wedstrijd weg.” Op 1-4 ging Vilsteren in de reparatiestand. Koggel tikte een voorzet van invaller Veltmaat binnen en het leek weer een wedstrijd. Tot ‘blauwvinger’ Teun Blom weinig in de weg werd gelegd om de schade te herstellen (2-5). Het ging razendsnel. Wouter Mars zorgde voor 3-5 en het gaspedaal werd ingetrapt voor een hectisch ‘Vilsters kwartiertje’. Tevergeefs. Het kwaad was al geschied. Het gat in cijfers was te groot. De inhaalrace leidde niet tot het gewenste resultaat ondanks een breed scala aan doelrijpe kansen.

Zondag heeft Vilsteren geen competitieverplichting. Op 19 november wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in en tegen Emst. Aanvang 14.00 uur

Stand 5F: Hoonhorst 5-15, Raalte 5-13, TKA 6-13, Terwolde 5-12, Go-Ahead 6-12, Zwolle 5-9 (12-9), Davo 5-9 (9-6), Emst 6-8, Wissel 6-7, Batavia ’90 6-4, Vilsteren 6-3, Vaassen 5-0 en Wesepe 6-0.

Foto: SV Zwolle trekt in Vilsteren ten aanval, het kader kijkt gespannen toe.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.