Diverse scholen in actie voor Batterijen Battle

REGIO – Sinds 6 november zetten 270 scholen in heel het land zich in om een nieuw inzamelrecord te vestigen tijdens de jaarlijkse Batterijen Battle, waarbij ze strijden voor de winst en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu.

Ook in deze regio doen verschillende basisscholen mee: De Zonnehof en De Korenbloem in Raalte; CBS de Zaaier in Nieuwleusen; Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld en St. Cyriacus in Dalfsen.
Vorig jaar zamelden de 267 deelnemende basisscholen bijna 95.000 kilo aan lege batterijen in. Dit is ruim 2 procent van alle in Nederland ingezamelde batterijen. Iedere leerling krijgt een folder waarin duidelijk staat afgebeeld welke batterijen je wel en niet op school mag inleveren. Ook ontvangen de deelnemende scholen speciale inzamelvaten.
De scholen maken kans op diverse prijzen. De hoofdprijs is een dagje uit naar de Efteling voor de hele school. Er zijn drie tweede prijzen te winnen: een Mad Science Techniekdag, waarbij de school wordt omgetoverd tot laboratorium. De Batterijen Battle loopt tot en met 24 november.
Meer informatie op: www.legebatterijen.nl/batterijen-battle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.