Dik Runherd en v.v. Vilsteren gaan met elkaar door

0268500_Dik_Runherd.jpg
Dik Runherd staat ook volgend seizoen als hoofdtrainer bij v.v. Vilsteren onder contract en maakt dientengevolge het kwart eeuw als hoofdcoach van een voetbalclub vol.

OMMEN – Langzaam maar zeker komt de trainerscarrousel op gang. Trainers komen en trainers gaan, behalve bij v.v. Vilsteren. Dik Runherd is ook na de zomer oefenmeester van de enige overgebleven zondagclub binnen de gemeentegrenzen van Ommen. De spelersgroep en de trainer uit Balkbrug zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken en Runherd heeft nog voldoende plezier in het werken met zijn selectie. “Het is een jonge, gretige en leergierige groep, met daartussen enkele routiniers. Ik heb het prima naar de zin bij deze sympathieke vereniging en zie voldoende perspectief in de spelersgroep. Er komen enkele jonge spelers aan die zich naar mijn mening prima door kunnen ontwikkelen en daar draag ik graag aan bij. Het onderlinge respect, de wil om met elkaar te presteren in combinatie met de gezelligheid plus het clubgevoel dat hier heerst maakt dat ik uiteindelijk met alle plezier heb bijgetekend.” Bestuur en spelersgroep waren unaniem over het besluit om Runherd over te halen om bij te tekenen. De oefenmeester uit ‘de Balk’ gaat na de zomer zijn zesde contractjaar in bij Vilsteren, de club welke hij in eerder stadium ook al vier seizoenen diende.
Pikante bijkomstigheid is dat komend seizoen Runherd een kwart eeuw hoofdtrainer is. Dat is weinigen gegeven. Hij stond onder andere als hoofdverantwoordelijke onder contract bij USV in Nieuwleusen, Zalk, OVC ’21 in Ommen en niet te vergeten sc Balkbrug, de club uit zijn woonplaats. Waar andere echtgenotes na zo’n lange tijd nog wel es willen sputteren, in de trant van ‘het is wel een keer mooi geweest’, werd Runherd door zijn Marlies gepusht om de 25 jaar vol te maken en niet op het portaal van deze mijlpaal te stoppen met het trainersvak.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.