Actie: Check je warmtelek start weer

DALFSEN – Vrijwilligers van Groen Gebogen, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Hoonhorst, Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Leefbaar Lemelerveld gaan in januari en februari 2024 weer op pad met een warmtebeeldcamera om warmtelekken op te sporen in woningen. Voor deze actie kunnen bewoners van Dalfsen, Oudleusen, Nieuwleusen, Hoonhorst en Lemelerveld zich tot 31 december gratis aanmelden.

Duurzaam wonen begint met een goed geïsoleerde woning, zeker in deze tijd met stijgende energieprijzen. De vrijwilligers van de duurzame dorpen van Dalfsen (verenigd in Dorpen van Morgen) komen met een warmtebeeldcamera langs. Hiermee kunnen zij eenvoudig de warmtelekken in beeld brengen. De verschillende kleuren op de foto’s met de warmtebeeldcamera, laten zien waar de warmtelekken zitten. Dat geeft handvatten om gericht actie te ondernemen, om te isoleren en zo energie (en kosten) te besparen.

Aanmelden

Iedereen krijgt de komende maanden de gelegenheid zich aan te melden via: https://dorpenvanmorgen.nl/inactie/warmtescan. Later wordt dan contact opgenomen voor een afspraak. De vrijwilligers van Dorpen van Morgen komen tussen 7.00 en 9.00 uur ’s ochtends langs om beelden te maken. Dat gebeurt in principe alleen aan de buitenzijde van de woning. Dit jaar kan er voor het eerst worden aangegeven of er ook behoefte is aan foto’s van de binnenzijde.
Wie dit soort energiebesparende maatregelen interessant vindt en in de maanden januari/februari 2024 beschikbaar is om zelf vrijwilliger te worden, kan contact opnemen via info@dorpenvanmorgen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.