Aanvragen mantelzorgwaardering mogelijk tot en met 28 februari

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor de ander en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar een mantelzorgwaardering uit.

Wie mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen biedt of als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger krijgt, kan zichzelf of deze persoon van 1 december 2023 tot en met 28 februari 2024 aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2023 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering. De aangemelde mantelzorgers (vanaf 12 jaar) ontvangen in mei 2024 waardebonnen, te besteden bij lokale ondernemers. Jonge mantelzorgers in de leeftijd tot 12 jaar kunnen ook aangemeld worden. Zij krijgen een leuke activiteit aangeboden.

Vanzelfsprekend

Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan iemand met een (gezondheids-)beperking door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, inwonende kinderen of vrienden. Het gaat om hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is voor veel mensen vanzelfsprekend en toch heeft het vaak grote impact op de levens van de hulpontvangers en hulpgevers. We willen met de mantelzorgwaardering iedere mantelzorger in de gemeente Dalfsen laten weten dat we vanuit de gemeente zien dat er veel onvoorwaardelijke inzet is voor de ander. Dit waarderen we enorm. We nodigen dan ook alle mantelzorgers uit om zich aan te melden voor de waardering.”

Geen internet

Geen internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen en in het gemeentehuis in Dalfsen het formulier in te vullen. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier en die daarnaast een luisterend oor kan bieden voor de ervaringen van de mantelzorger.

Soms kan zorg voor de ander erg zwaar zijn. Het is goed om te weten dat mantelzorgers in dit geval ondersteuning kunnen krijgen bij Saam Welzijn. Bel hiervoor met telefoonnummer 0529 793013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.