Zorgboerderij Damhoeve in Hoonhorst feestelijk geopend

0264774_Damhoeve.JPG
.

HOONHORST – Op een prachtige landelijke locatie nabij Dalfsen en Hoonhorst, te midden van rustige weggetjes en weilanden, vierde Zorgboerderij Damhoeve ‘Buiten Gewoon Wonen’ afgelopen week haar 12,5-jarig jubileum. Het jubileum markeert een bijzondere mijlpaal in het verhaal van deze zorgboerderij, die in 2010 begon als een kleinschalig initiatief en is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de gemeenschap.

Met de PEC-Zwolle bus werd een toeristisch tochtje door Salland gemaakt. Na afloop was er een diner bij restaurant de Mol, waarbij ook burgemeester Erica van Lente aanschoof. Zij feliciteerde de Damhoeve met het jubileum en benadrukte het belang van voorzieningen voor ouderen.

Appartementen

Zorgboerderij Damhoeve ‘Buiten Gewoon Wonen’ ligt in de driehoek Zwolle-Dalfsen-Heino, dichtbij Wijthmen en Hoonhorst. De landbouwgrond die bij het melkveebedrijf hoort, grenst aan landgoed Soeslo. Recentelijk realiseerden Ina Brinkhuis en Gert van Dam op de voormalige deel van de boerderij 2×10 appartementen. Deze woon-zorglocatie voor ouderen met dementie is nu circa vier maanden in gebruik en werd afgelopen vrijdag in het bijzijn van wethouder Jan Uitslag officieel geopend. De heugelijke dag werd samen met familie, het bouwteam, collega’s en vele andere betrokkenen gevierd. Het thema tijdens de toespraken was ‘dromen, durven, doen’. Ina zette uiteen hoe een idee van haar in 2018 en het lef van Gert, heeft geleid tot deze mooie woon-zorglocatie. Samen wordt bekeken hoe er zo goed mogelijk aan de wensen van de clientèle – waarbij men de regie zelf in handen houdt – kan worden voldaan. Ook Ron Norder, bestuursvoorzitter Stichting Damhoeve, feliciteerde het echtpaar met deze feestelijke opening van de twintig appartementen. “Het begint met een droom, maar je moet ook durven en moed tonen. En dat hebben jullie bewezen.”

De Damhoeve ‘Buiten Gewoon Wonen’ is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de Damhoeve via tel. 085-1240280 of mail naar: buitengewoonwonen@damhoeve.nl.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.