Voetbal regio Dalfsen 

0265630_IMG_2134.jpg
USV-spits Ian Vlierman dreigend op weg naar het strafschopgebied van FC Ter Apel ’96.

ASC’62 houdt punten thuis tegen v.v. Rouveen

ASC’62 speelde thuis tegen V.V. Rouveen en won met ruime cijfers. Eindstand 5-1. Als je wint heb je vrienden, dat was duidelijk na afloop van de wedstrijd ASC’62 tegen Rouveen. Er werd wat af geknuffeld na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Gezegd moet worden dat de thuisploeg ook een goede wedstrijd speelde. De trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar laten met deze selectie attractief, fris en waar mogelijk goed aanvallend voetbal zien. Er groeit duidelijk iets in deze ploeg. Wel was het Rouveen dat in het eerste gedeelte veelvuldig de bal had. Het speelde goed combinatie spel. Maar ASC’62 was deze middag zeer effectief in het afronden. Na een kwartier kwam het door Ruben Zielman op een 1-0 voorsprong. Een goede corner van Chiel Pasman werd goed binnen gekopt. Ruststand 1-0. Twintig seconden na de hervatting werd Tom Pierik licht aangetikt binnen de zestien en het was Pasman die de strafschop hard binnen schoot (2-0). Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. Halverwege de tweede helft kreeg ASC’62 een vrije trap op het middenveld. Een klusje voor Pasman uiteraard en hij flikte het. Hij joeg de bal tweede paal hoog in de kruising. Een bewuste of niet het maakte de supporters niets uit (3-0). Uit een van de tegenaanvallen van de bezoekers dwarrelde de bal met veel effect plotseling achter keeper Thom Scherpenkate (3-1). ASC’62 was niet onder de indruk en bleef de bal goed rondspelen. Kort erna demonstreerde Pasman opnieuw zijn goede traptechniek. Hij schoot de bal van uit een corner rechtstreeks binnen (4-1). Uit een mooie aanval bepaalde Jord Stevens in de 90e minuut de 5-1 eindstand. Zaterdag speelt ASC;62 om 15.00 uur uit tegen kampioen kandidaat FC Meppel.

SV Dalfsen verliest ook van DOS’37

S.V. Dalfsen heeft het moeilijk in de eerste klasse H, na vier wedstrijden staat de ploeg van trainer Marcel Smid met één punt op de laatste plaats. Dalfsen trad afgelopen zaterdag aan tegen DOS’37 uit Vriezenveen. Dalfsen begon bescheiden en liet de thuisclub het spel maken om vanuit het defensief te counteren. De eerste 20 minuten hield Dalfsen het doel schoon maar DOS’37 was de betere ploeg. Na 23 minuten viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Ronald ter Morsche kopte de bal met een snoekduik in de touwen (0-1). Dalfsen had moeite met het spel en even later was het weer raak voor DOS, Sander Thomas scoorde de 2-0 waarbij de Dalfser goalie niet geheel vrijuit ging. Voor rust werd het ook nog 3-0 voor de thuisclub, wederom scoorde Ronald ter Morsche voor de Vriezenveners.
Na de hervatting kreeg Dalfsen meer grip op het spel mede door het feit dat Stefan Jansen of Lorkeers de defensie van Dalfsen kwam versterken. Dalfsen kreeg zowaar een aantal kansen maar DOS hield het doel schoon. In de 85e minuut had Dalfsen pech toen een bal op de buitenkant van de paal belandde. De wedstrijd eindigde in een 3-0 eindstand en gezien het wedstijdverloop was dit een terechte uitslag. Dinsdag 17 oktober speelt Dalfsen in de bekercompetitie een uitwedstrijd tegen Diepenveen. De wedstrijd op Sportpark De Zunnebargh start om 20.15 uur.

Hoonhorst wint in spektakelstuk van koploper Terwolde

Hoonhorst speelde thuis tegen Terwolde. In een spectaculaire wedstrijd die misschien geen winnaar verdiende trok Hoonhorst aan het langste eind. Het won met 5-4 na vier keer van een achterstand te zijn teruggekomen. Matchwinnaar was Ties Fakkert, de basisdebutant die met twee doelpunten de achterstand omboog tot een 5-4 voorsprong. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van de echtgenoot van gewaardeerd clubvrijwilliger en wasvrouw van de clubkling van Hoonhorst 1. Vanaf het eerste moment ontstond een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Het fysieke Terwolde was levensgevaarlijk over de flanken, waarbij met name de linksbuiten zeer dreigend was. Als licht bovenliggende partij en een in de opbouw te onzorgvuldig Hoonhorst kwam Terwolde na 20 minuten terecht op 0-1. Hoonhorst antwoordde direct. Jostino Kroes kapte fraai de doelman van Terwolde uit die daarbij de Hoonhorst-aanvaller naar de grond werkte: strafschop. Een koud kunstje voor aanvoerder Sten Klein Herenbrink (1-1). Terwolde raakte vervolgens het aluminium en Ties Fakkert miste nauwkeurigheid bij een voorzet van rechts. Toen kort voor rust de op afstand staande scheidsrechter een lichte overtreding van Roy Diepman buiten het strafschopgebied beoordeelde als erbinnen, was het de gelegenheid voor Terwolde om weer op voorsprong te komen. De gasten faalden niet (1-2). Weer was het Hoonhorst die de rug rechtte en gelijk het antwoord had. Een pass op maat van Jules Diepman op Joey Kroes werd op het juiste moment breed gelegd op broer Jostino die binnen werkte (2-2). Na de hervatting was het wederom Terwolde die de voorsprong pakte. Een individuele actie vanaf links werd door de speler fraai afgerond (2-3). Het antwoord kwam wederom direct van Hoonhorst. Het leek erop dat Hoonhorst meer over had in de tweede helft. Met wat omzettingen en een energieke Tom Dijkslag voor Jostino was het toch weer Terwolde die over links op voorsprong kwam (3-4).
Waarschijnlijk was de 18-jarige Ties Fakkert er toen klaar mee. Hij kopte eerst met nog 20 minuten te gaan raak uit een hoekschop (4-4). Na het inbrengen van Dion Diepman die van een lange blessure terugkeerde kopte Fakkert tien minuten voor tijd de winnende treffer (5-4) binnen. Een waar voetbalspektakel met het Hoonhorst-publiek als grote winnaar en het gevolg dat Hoonhorst (gedeeld met Raalte) de nieuwe koploper is. Zondag is er in Hoonhorst een bazarweekend in de Potstal (zaterdag en zondag). De week erna gaat Hoonhorst op bezoek bij Wissel.

Lemelerveld schuift op naar middenmoot

De Sallandse derby tussen Lemelerveld en Heeten bleef tot het laatste moment spannend. De ploeg uit het Raalter kerkdorp bleef tot het eindsignaal onverzettelijk en met enorme inzet en strijdlust vechten voor een beter resultaat. Lemelerveld had in de eerste helft het betere van het spel en was in de beginfase via Heerink en Bram Smit dichtbij de openingstreffer. Die kwam er nadat Stan Reimink onderuit werd getikt binnen de zestien. Heerink joeg de toegekende strafschop snoeihard binnen voor de 1-0. Na een half uur spelen mikte Robin Morrenhof bijna de 2-0 binnen, zijn afstandsschot vloog via de deklat over. Na rust gooide Heeten alle schroom van zich af maar bleef aanvallend machteloos tegen de sterke Lemelerveld defensie. Zo viel er voor het talrijke publiek bar weinig te genieten omdat Lemelerveld aanvallend bitter weinig gebruik maakte van de ruimtes die werden weggegeven door de Heetenaren. Het was vooral strijd en op basis van de tweede helft had Heeten, onder aanvoering van de prima spelende Rick Evers, voor de inzet misschien wel een gelijkspel verdiend. Bij Lemelerveld was men na afloop dik tevreden met de drie punten. Eindstand 1-0. Donderdagavond speelt Lemelerveld in de knock –out fase van het KNVB Bekertoernooi in Zwolle tegen zaterdag derde klasser Zwolse Boys. Aftrap op het Jo van Marle sportpark in Zwolle Zuid is 20.00 uur. Zondag speelt Lemelerveld uit tegen WVV ’34. In Hengevelde is de aftrap om 14.00 uur

S.V. Nieuwleusen houdt één punt over tegen Rigtersbleek in Enschede

Nieuwleusen speelde uit in Enschede tegen v.v. Rigtersbleek en speelde met 2-2 gelijk. Hiermede deden de Nieuwleusenaren zich zelf wel te kort. Met een kwartier vertraging in verband met de strakke planning van de beschikbare velden werd er rond 15.15 uur afgetrapt op het ontmoetingspark van Rigtersbleek. Nieuwleusen had iets recht te zetten na de verliespartij van een week eerder. Vanaf het begin zetten de mannen van Jeroen Elzinga goed druk. Dit resulteerde in enkele goed uitgespeelde kansen voor Tieme Brinksma, Tom Vasse en Randy Vink, maar de echte scherpe ontbrak. En dan treedt de oude voetbalwet weer in werking, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Een spaarzame actie van de thuisploeg werd door Luna Madueno via onderkant goed afgewerkt (1-0). Dit was tevens de ruststand. Koud uit de kleedkamer voor de 2e helft wist Rigterbleek via Wevers de stand op 2-0 te zetten, met een prachtige stiftbal passeerde hij Tim Hoogenkamp. Trainer Jeroen Elzinga probeerde met de nodige wissels het tij te keren. De belegering en omsingeling van het strafschop gebied van Rigtersbleek was dan ook groot. Tien minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Een in het doelgebied geslingerde bal van Roy in’t Veld kwam via de paal voor de voeten van Vink (2-1). In de resterende tien minuten ging Nieuwleusen opzoek naar de gelijkmaker. Stijn Hoekstra had deze op zijn schoen had, maar hij faalde oog in oog met keeper Van der Meer. De verdiende gelijkmaker viel in de 92e minuut. Het was Bas Evenboer die prachtig binnenkopte na een voorzet van Thomas Koobs. Eindstand 2-2. Woensdag speelt s.v. Nieuwleusen de bekerwedstrijd tegen ABS uit Bathmen. Deze wedstrijd in Bathmen begint om 20.00 uur.

USV brengt koploper FC Ter Apel ’96 aan het wankelen

In een attractief duel leek USV medekoploper FC Ter Apel ’96 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Vlak voor tijd redden de Groningers alsnog een punt. Voor USV-trainer Mathijs van Faassen was het vooraf onverwacht puzzelen. Hij zag in de warming-up zomaar twee basisklanten afhaken. De opening was duidelijk voor FC Ter Apel ’96. Een sporadische tegenstoot van USV werd meestal in de kiem gesmoord door de razendsnelle verdediger Yordi Wolbers. Halverwege de eerste helft kreeg USV wat meer grip. Een penaltywaardige overtreding op Bas Chierandjoe werd weggewuifd. En de degelijke doelman Kyan Bodde kreeg nog een hand achter een inzet van Max Schaeffer. Ruststand 0-0. Met de rust in zicht kregen de gasten opnieuw de overhand. USV zat er niet kort genoeg op. In de 39e minuut volgde de rekening hiervoor. Daniël Manning had alle ruimte om uit te halen (0-1). Een minuut later was FC Ter Apel ’96 dicht bij een verdubbeling van de score, maar USV ontsnapte. Na de hervatting toonde USV het nodige elan. Die aanpak leverde al snel de gelijkmaker op. De pass van Bas Chierandjoe was schitterend en de afronding van Max Schaeffer perfect (1-1). Nog geen 10 minuten later stond USV zelfs op voorsprong. Ingeleid door een te korte terugspeelbal op keeper Bodde. Ian Vlierman zat ertussen en ging tegen het gras. Weer opgelapt schoof de spits zelf de toegekende strafschop koeltjes in de hoek (2-1). Met nog 20 minuten op de klok zette FC Ter Apel ’96 de achtervolging in. En maakte duidelijk waarom deze ploeg dit seizoen hoge ogen gaat gooien. Zo had de USV-defensie veel te stellen met de razendsnelle Vince Gravers. USV leek het droog te houden, maar in de 89e minuut viel toch de gelijkmaker. Na verwarring over een vrije trap voor of tegen stond USV op het verkeerde been en vond invaller Jeroen Schoonbeek fraai de verre hoek (2-2). In de 90 minuten reageerde USV-doelman Damy Slagter fenomenaal op een afstandsschot. En redde daarmee een punt voor zijn ploeg. Zondag is er een beker/inhaalprogramma. USV is dan vrij. Een week later (29 oktober) gaat USV op bezoek bij Weiteveense Boys.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.