Voetbal regio Dalfsen

0265211_9930.JPG
Spelmoment uit de wedstrijd S.V. Dalfsen thuis tegen SVZW uit Wierden.

Overtuigende winst van ASC’62

ASC’62 speelde uit tegen Elim en won overtuigend met 1-5. De wedstrijd begon met een minuut stilte i.v.m. het overlijden van erelid Jan van Pijkeren van ASC’62. In de eerste helft liep het zeer traag bij de Dalfsenaren. Bij het eerste wapenfeit was het gelijk raak voor de thuisploeg. Een vrije trap werd door Mike Doldersum hard ingeschoten (1-0). Na een half uur spelen scoorde ASC’62 uit een flipperkast situatie door Jesse Bos de 1-1. ASC’62 toonde in het eerste gedeelte weinig inspiratie. Na de hervatting met enkele wissels liep het beter. ASC’62 had duidelijk meer veld overwicht en dat werd dan ook uitgedrukt in doelpunten. De 1-2 kwam na een inzet van Matthijs van Gelder opnieuw voor de voeten van Bos. Deze speler was deze middag het goudhaantje. Ook de 1-3 werd door hem binnen getikt. En tien minuten voor tijd scoorde Bos opnieuw uit een vlijmscherpe aanval. Vijf minuten voor tijd mocht Chiel Pasman aanleggen voor een strafschop. Deze ging in tweeën, maar hij bepaalde wel de 1-5 eindstand. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen Sc Rouveen.

SVZW maatje te groot voor S.V. Dalfsen

Dalfsen begon zonder de geblesseerde Jansen of Lorkeers, van Ringen en Brekveld aan de lastige thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden. Hierbij kwam ook nog dat aanvoerder Rietman verhinderd was. Dalfsen stond dan ook defensief opgesteld en probeerde met snelle counters het doel van Wierden te bestoken. Wierden had het lastig met deze opstelling en liep zich geregeld vast op de verdedigers van Dalfsen. Er ontstonden wel kansen maar doelman Knol was alert en wist de doelpogingen van Wierden onschadelijk te maken. Zo af en toe was Dalfsen gevaarlijk en een schot van Sam van den Anker ging maar rakelings naast. Wierden kreeg aanzienlijk meer kansen maar scoren lukte de zwart witte formatie niet. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting bleven de bezoekers haar dominante en goedverzorgde spel spelen en Dalfsen kreeg het zwaarder en zwaarder. Waar in de eerste helft de bal nogal eens goed viel voor de Dalfsenaren was het de tweede helft net andersom, het eerste doelpunt van SVZW kwam dan ook enigszins gelukkig tot stand. Maar de openingstreffer maakte meer energie los bij de gasten en het aantal kansen en de score liepen dan ook weldra op. Ook het inbrengen van routinier Sjoerd Klarenbeek bracht geen verandering in de verhouding op het veld. Wierden gaf nog eens gas bij een Dalfsen keek weldra tegen een 0-6 eindstand aan. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding een correcte score. Komende zaterdagmiddag speelt Dalfsen tegen naaste concurrent DOS’37 uit Vriezenveen. De wedstrijd op Sportpark Het Midden start om 14.30 uur.

Regelmatige overwinning Hoonhorst

Hoonhorst speelde in Vaassen op het mooie historische complex van de plaatselijke sv Vaassen. De degradant uit de Gelderse 4e klasse had de eerste twee wedstrijden verloren en was gebrand om de eerste punten binnen te halen. Voor Hoonhorst de opdracht om de punten naar Salland mee te nemen. Op het moeilijk bespeelbare veld lukte dat. Binnen een kwartier was het 0-2 voor Hoonhorst. Eerst was het Sten Klein Herenbrink die in de rebound raak schoot (0-1) en vervolgens een door Joey Kroes opgezette combinatie met Sten die Joey zelf afrondde (0-2). Kort voor rust schoot Sten een vrije trap prachtig binnen in de verre hoek, onhoudbaar voor de doelman van Vaassen. Hiermee was de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na de hervatting kwam rechtsachter Borit Zwerink op richting achterlijn. Hij legde beheerst de bal terug op de vrijstaande Joey die ook zijn tweede doelpunt bij liet schrijven (0-4). Vaassen kon er niet veel tegenover stellen. De ploeg werkte hard, waarbij Hoonhorst-doelman slechts twee keer op de proef werd gesteld (vrije trap en corner). Een nuttige overwinning met Super Sunday in Hoonhorst in het verschiet. Volgende week komt koploper Terwolde op bezoek. Een ploeg die naar verwachting hoge ogen gaat gooien in de klasse en al haar drie duels tot nu toe heeft gewonnen. Aanvang op De Potkamp 14.00 uur.

V.V. Lemelerveld pakt in slotfase de punten

Lemelerveld speelde uit tegen Reünie en won met 1-2. In een matige wedstrijd pakte Lemelerveld drie punten tegen een club uit de subtop. Voor de rust weinig spektakel in Borculo. De wedstrijd ging open toen twintig minuten voor tijd Bram Reimink de score opende (0-1). De thuisploeg gooide alles op de aanval en in de negentigste minuten viel de gelijkmaker door Emiel Hogezomp (1-1). Maar in blessuretijd wist Job Heerink alsnog de winnende te produceren. Eindstand 1-2. Zondag speelt Lemelerveld tegen de nummer laatst in deze nog prille competitie Heeten. Deze ploeg speelde drie wedstrijden maar pakte nog geen punten.

S.V. Nieuwleusen delft onderspit in spannende eindfase

Nieuwleusen speelde thuis tegen FC Zutphen en verloor met 1-2. Vanaf het begin lieten de bezoekers zien over een technisch vaardige jonge ploeg te beschikken. Een ligt veldoverwicht resulteerde in twee kansen voor Milan Klaver telkens op aangeven vanaf de linkerkant van Zidane El Hadouchi, die Nemo Hekkert handen vol werk bezorgde. Ook Nieuwleusen liet zich niet onbetuigd maar meer als vrije trappen van buiten de zestien leverde het niet op. Helaas voor de thuisploeg moest Randy Vink zich vlak voor rust laten vervangen door een blessure. Na de hervatting gingen beide ploegen vol hartstocht opzoek naar de drie punten. De eerste die van zich liet spreken was Tom Vasse die met zijn chocoladebeen de paal raakte. Periodes van overwicht van Nieuwleusen werden afgewisseld met periodes van overwicht voor FC Zutphen. Het was ten slotte Tieme Brinksma die in de 79e minuut de Nieuwleusener aanhang liet juichen door zich uitstekend vrij te spelen en het net liet bollen achter S.V. Zutphen keeper Joey Wolsink. Vier minuten voor tijd liet de verder uitstekend ingevallen Sander Lefers zich vanaf de rechterkant de bal ontfutselen door Kevin Ooms en wist Michalis Spiridakis optimaal te profiteren door knap de 1-1 binnen te schieten. Even later werd de domper nog groter toen Mido Blok via een kort genomen hoekschop vrij makkelijk de 1-2 binnen schoot. Zaterdag om 15.00 uur speelt Nieuwleusen in Enschede tegen Rigtersbleek.

USV lijdt onnodig verlies tegen Protos

Op sportpark De Schalm in Steenwijksmoer liep USV tegen haar eerste nederlaag van het prille seizoen aan. Ondanks het gemis van onder andere de langdurig geblesseerde Leon Kooiker en de afwezige Max Schaeffer kon coach Mathijs van Faassen een representatief team op de been brengen. In de eerste helft was het een redelijk gelijk opgaande strijd waarin weinig kansen werden gecreëerd. USV liet het betere voetbal zien maar Protos compenseerde veel met een tomeloze inzet. Het was de thuisploeg die in de 31e minuut het eerste wapenfeit kon laten noteren. Een schot van Dennis Spang belandde op de paal. Vlak voor rust kwam Protos enigszins verrassend op voorsprong. Een corner van Bart Reinink werd door aanvoerder Bram Mittendorff fraai in de bovenhoek gekopt (1-0). Nog voor het rustsignaal van arbiter Mika Assen ontving Dennis Spang van Protos, na aanmerkingen op de leiding, zijn tweede gele kaart. Wie had gedacht dat deze overtalsituatie USV volledig in de kaart zou spelen, na de hervatting, kwam bedrogen uit. Het team nam wel het initiatief maar wist zich eigenlijk geen raad met de man meer situatie. De aanvallers Milan Haddocks, Max Noordman en Rick Timmerman werden in de 70e minuut in het veld gebracht voor Bas Chierandjoe, Mark Boerman en Hidde Verbaarschot. Er ontstonden hierna wel de nodige uitgespeelde mogelijkheden maar zowel Ian Vlierman als Dennis van der Veen vonden tot vier keer toe keeper Martijn ten Broeke als de redder van Protos op hun weg. Op het tandvlees behaalde de thuisploeg uiteindelijk de zwaar bevochten overwinning binnen. Eindstand 1-0. Zondag komt medekoploper FC Ter Apel ’96 naar Nieuwleusen. De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 14.00 uur.

Verslag: Evert Jan Goos

Meer foto's

Keeper Thijs van Vliet in de slotfase mee in de spits.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.