Vilsteren verweert zich kranig, maar laat de buit in Deventer

DEVENTER – De voetballers van Vilsteren gingen op sportpark Rielerenk in Deventer de strijd aan met DAVO. Deze klassieke club stamt uit 1918 en is dus meer dan honderd jaar oud. Een club met zo’n rijke historie verdient het eigenlijk niet om uit te komen in de kelderklasse van het zondagvoetbal.

Dat was ook bijna niet het geval. Vorig seizoen strandde de poging om een niveautje te stijgen in de finale van de nacompetitie. WWNA uit Wenum-Wiesel was met 9-4 te sterk en mag het dit jaar in de vierde klasse laten zien. Deze info vooraf is bedoeld om aan te geven dat Vilsteren voor een loodzwaar karwei stond. Komt bij dat de bezoekers uit het lommerrijke dorp tussen Ommen en Dalfsen wekelijk moeten kijken wie bereid en beschikbaar is om de voetbalweide te betreden. Langdurige blessures en stages, griep, studie, vriendentripjes; het is wekelijks schrapen en uitzien naar betere tijden. Trainer Dik Runherd moet zich maar vasthouden aan hetgeen Boudewijn de Groot ooit zo gloedvol zong, ‘want er komen andere tijden’.
Als Vilsteren op volle oorlogssterkte is, kan het team het elke tegenstander in 5A lastig maken, maar als een mannetje of drie, vier verstek laten gaan, zijn de geelhemden een potentiële snack voor elke opponent in 5A. Natuurlijk kwamen er op Rielerenk zoals elke wedstrijd elf binnen de lijnen. DAVO, pff dat wordt aanpoten, maar oké, niet teveel nadenken, van start op 0-0 en zien waar het schip strandt tegen de outsider uit de koekstad.

Continu onder druk

Vilsteren kwam met lege handen thuis. Volgens Runherd was de 2-0 nederlaag terecht, maar eervol. “Davo is gewoon een erg goed team. Die gaan weer bovenin meedraaien. We kwamen al vroeg in de wedstrijd met 1-0 achter, maar door keihard te knokken liep de schade niet verder op. We stonden continu onder druk, maar bleven in de wedstrijd en kwamen in de slotfase bijna terug via Guus Kampman. Helaas geen 1-1 en ach ja, die 2-0 viel pas in blessuretijd en deed er niet zoveel meer toe. Ik had met Guus Kampman en Sem Meulman twee jongens van de JO-17 mee en die hebben het goed gedaan. Dat biedt perspectief voor de toekomst.”
Zondag ontvangt Vilsteren SV Zwolle. Op sportcomplex de Molenesch wordt om 14.00 afgetrapt.

Runherd koos voor de volgende elf: Niels Veltmaat, Lars Kampman, Rick Kortstee, Lars Noordman, Mathijs Kamphuis, Justus von Martels, Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel, Wouter Mars, Jari Vlierman (16. Sem Meulman) en Diede Veltmaat (55. Guus Kampman).

Stand 5F: Hoonhorst 4-12 (19-5), Raalte 4-12 (9-2), Terwolde 5-12 (22-11), TKA 5-12 (17-11), Davo 4-9, Go-Ahead 5-9, Zwolle 4-6, Emst 5-5, Wissel 5-4 (10-14), Batavia ’90 5-4 (8-13), Vilsteren 5-3, Vaassen 4-0 en Wesepe 5-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.