Vilsteren moet de eer laten aan Batavia ’90

0266086_Vilsteren_-_Batavia_2.jpg
(Archief)foto: Vilsteren boog op eigen terrein met 1-3 het hoofd voor Batavia '90 uit Lelystad.

VILSTEREN – Voor Vilsteren stond de inhaalwedstrijd tegen Batavia ’90 op het programma. Het liep op de Molenesch uit op een teleurstelling voor de thuisclub. Trainer Dik Runherd kon wel leven met de 1-3 nederlaag, maar zag zijn formatie ook de nodige kansen om zeep helpen. “Met name Justus von Martels en Wouter Mars waren in de openingsfase goed op dreef”, analyseerde de oefenmeester van Vilsteren. Wouter had de openingstreffer op de schoen, maar de ene keer ontbrak net dat kleine beetje geluk dat je nodig hebt en de tweede keer stond de paal in de weg.”

De doelpunten vielen na het openingskwartier aan de andere kant. “Ik moet zeggen, ze hebben toch een aardig voetballende ploeg”, bekende Runherd. “Met een aantal Poolse jongens in de gelederen. Geen idee wat ze allemaal zeggen, maar ze kunnen een aardig balletje kunnen trappen.” Als kort voor de thee een combinatie tussen de uitblinkers Mars en Von Martels leidt tot de aansluitingstreffer van laatstgenoemde hebben we weer een wedstrijd.

“Na de thee hebben we zeker acht dotten van kansen gehad”, herinnerde Runherd zich. “Helaas bleef de gelijkmaker uit en zo trad ook een eeuwenoude voetbalwet weer in werking: als je zelf niet scoort uit de kansen, doet de tegenstander dat wel tijdens een uitbraak.” En aldus geschiedde. De 1-3 betekende een definitieve knak in het Vilsterse verweer.

Runherd koos voor de volgende basis: Job de Groot, Lars Kampman, Jelle Niens (aanvoerder), Lars Noordman, Mathijs Kamphuis, Justus von Martels (60. Koen Kortstee), Sven Koggel, Pim Kamphuis, Wouter Mars, Senn Hendriks en Jari Vlierman (75. Lars Bloo).
Stand 5F: Hoonhorst 3-9 (12-5), Raalte 3-9 (7-1), Terwolde 4-9 (17-9), TKA 4-9 (13-9), Davo 3-6, Go-Ahead 4-6 (16-9), Zwolle 4-6 (7-6), Emst 4-5, Wissel 4-4 (10-14), Batavia ’90 4-4 (8-12), Vilsteren 4-3, Vaassen 3-0 en Wesepe 4-0.
Zondag speelt Vilsteren uit tegen DAVO. Op sportcomplex de Rielerenk in Deventer wordt om 14.00 afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.