Vilsteren bijt te laat van zich af tegen Raalte

De schijn bedriegt, ook deze aanval van Vilsteren leidt niet tot gewenst resultaat in de wedstrijd tegen Raalte.

VILSTEREN – Vilsteren kreeg bezoek van Raalte, door trainer Dik Runherd beschouwd als een van de titelkandidaten. Natuurlijk, de weg is nog lang. Veel te lang voor conclusies, het is slechts een verwachting. Niks meer, niks minder. De bespelers van de Molenesch beschouwen zichzelf niet als kanshebber voor de titel, maar kunnen het mits op volle oorlogssterkte elke tegenstander in 5A lastig maken. Daar ligt ook de uitdaging.

Lang zal Runherd niet hebben gepiekerd over wie de kunstweide op te sturen. Nadat ook Justus von Martels zondagochtend afhaakte, bleven er twaalf poppetjes over, dus had de oefenmeester van Vilsteren spelers op de bank die bij de reserveteams al de nodige minuten in de benen hadden. De beschouwing dat Raalte dit seizoen wel es hoge ogen kon gaan gooien in 5F kwam uit. Althans voor rust. Taco Dennebos was al na een minuutje of zes robbedoezen succesvol. Dezelfde speler is ook verantwoordelijk voor de 0-2 en dat is een terechte afspiegeling van de veldverhouding. Raalte voetbalt makkelijker en is baas op de Molenesch. De verwachting is dat de bezoekers na de thee verder weglopen bij de thuisclub.

In het tweede bedrijf volgt een wederopstanding van de geelhemden. Puur op basis van strijdlust en wilskracht worden de duels aangegaan en gewonnen. Raalte staat achterin als een huis, maar zwijnt een paar keer vanuit een scrimmage en enkele schoten van afstand, die net naast of pal over de deklat vliegen. De 0-2 blijft staan na het laatste fluitsignaal van de (geen tikfout) 81-jarige arbiter Louis van Meenen. Respect, voor de leidsman uit Slagharen! “Ja, hoe kan dat dat we in de tweede helft beter voor de dag komen”, herhaalde aanvoerder Jelle Niens de vraag. “Wind mee, richting de kantine en de eigen supporters, dan spelen we altijd beter. Ik weet het eigenlijk ook niet. Iets psychologisch misschien. Jammer dat we de aansluitingstreffer niet konden maken. De kansen waren er wel, maar hij wilde er niet in. Als dat was gelukt had ik het nog moeten zien. Een tegengoal maakt toch onzeker.”

Runherd stuurde de volgende elf de kunstmat op: Job de Groot, Lars Kampman, Rick Kortstee, Lars Noordman, Mathijs Kamphuis, Stijn Niens (46. Stijn Niens), Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel, Wouter Mars, Pim Kamphuis (79. Chiel Kamphuis) en Senn Hendriks.

Stand 5F: Hoonhorst 3-9 (12-5), Raalte 3-9 (7-1), Terwolde 4-9 (17-9), TKA 4-9 (13-9), Davo 3-6, Go-Ahead 4-6 (16-9), Zwolle 4-6 (7-6), Emst 4-5, Wissel 4-4, Vilsteren 3-3, Batavia ’90 3-1, Vaassen 3-0 en Wesepe 4-0. Zondag ontvangt Vilsteren Batavia ’90. Op sportcomplex de Molenesch wordt om 14.00 afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

De wedstrijd ligt even stil. Vilsteren-verdediger Rick Kortstee maakt van de onderbreking gebruik om even te overleggen met trainer Dik Runherd.

Meer foto's

De wedstrijd ligt even stil. Vilsteren-verdediger Rick Kortstee maakt van de onderbreking gebruik om even te overleggen met trainer Dik Runherd.
De wedstrijd ligt even stil. Vilsteren-verdediger Rick Kortstee maakt van de onderbreking gebruik om even te overleggen met trainer Dik Runherd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.