Sportclub Lemele wint voor de derde keer op rij met 4-0

0265146_Lemele_-_entree.jpg
.

LEMELE – Sportclub Lemele bevindt zich in hoger sferen. Op een roze wolk. Wat is er mooier dan twee keer-op-rij met 4-0 winnen. Eh…, drie keer. Juist. Geen utopie met Kampen op bezoek. Op papier een karwei dat te doen is, maar goed alle theoretische voorspellingen terzijde, op de groene kunstmat moet het gebeuren. Kampen verloor twee keer met slechts een doelpunt verschil van MVV ’69 (2-3) en Koninklijke UD (0-1). De kleinste club van Kampen speelt eigenlijk al jaren in de kelderklasse een marginale rol, maar mag niet de bananenschil zijn waar de equipe van Geert Tichelaar lelijk over uitglijdt.

Niets van dat alles, sterker nog: het abonnement op de 4-0 werd met een week verlengd. “Een terechte overwinning”, vond doelman Ruan Weelink, die deze competitie nog geen enkele keer de trieste gang naar het net hoefde te maken. “Alweer de nul, dat verveel nooit. Altijd mooi voor een keeper. Voor rust speelden we tegen de wind in en soms wat slordig. Toch weten we twee keer te scoren. Kort na rust werd het al vlot 3-0 en toen was het wel bekeken. Het gaat lekker. De nieuwe trainer bevalt prima en de sfeer is opperbest. Hartstikke mooi dat we goed zijn begonnen, maar ik verwacht nog wel zwaardere tegenstand dan we tot nu toe gehad hebben.”

Op Zandeinde wordt na een half uur spelen de score geopend door Yur Hekman. De 1-0 wordt even daarna verdubbeld door Yoran Bakhuis. Al vlot na de thee is het alweer Hekman die het net weet te vinden. Na deze 3-0 speelt Lemele de pot rustig uit. Maar voor de derde keer 4-0 is toch wel lekker. Bram Kok is in de slotfase middelpunt van de festiviteiten en zorgt dat het abonnement niet aan inflatie onderhevig is. “Top drie is onze doelstelling”, besluit Weelink. “Tot nu toe zitten we op koers.”
Stand 5C: Lemele 3-9 (12-0), HTC 3-9 (8-2), UD 3-9 (8-6), Noord Veluwe Boys 3-6 (8-6), Sportlust 3-6 (5-5), Wijthmen 3-4 (4-4), Zalk 4-4 (6-7), MVV ’69 4-3, Mariënheem 3-2, VSW 3-0 (0-4), Kampen 3-0 (2-8) en SVV ’56 3-0 (2-10)

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Vroomshoop. Op sportpark de Bosrand is Sportlust Vroomshoop de te kloppen ploeg. De wedstrijd begint om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.