Speelnatuur Ommermars van alg ontdaan

0264781_PHOTO-2023-09-28-16-48-26_3.jpeg
.

OMMEN – Afgelopen seizoen werd de speelnatuur op de Ommermars geplaagd door een overmaat aan alg in de ‘vlinderwaters’. Alhoewel die alg ongevaarlijk was, schrok het af en dan vooral omdat het geen fris gezicht was. Ook was het niet snel en duurzaam op te lossen: het was een natuurlijke ontwikkeling voor een nieuw, ondiep, niet stromend water waar veel zon op schijnt.

Inmiddels ziet het er weer heel wat beter uit. De ondergrondse pijpverbinding van de vlinderwaters met de grote plas functioneerde onvoldoende om het water in beweging te krijgen. Deze pijpen zijn nu weggehaald en er zijn twee bredere geulen uitgegraven, die de vlinderwaters met de grote plas verbinden. Te zien is dat de wind het oppervlaktewater heen en weer waait naar de grote plas. Door vrijwilligers is de alg een handje geholpen in die reis; het is met lange latten die kant op gedreven.

Al met al betekent dit een mooi perspectief voor de herfstvakantie en uiteraard voor het volgend seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.