Records sneuvelen bij 4e baaninstuif ACO

0266057_Aco.jpg

OMMEN – Donderdag werd op de atletiekbaan van ACO van Elderen de vierde baaninstuif van dit jaar gehouden. Deze baanwedstrijden staan elk jaar vier keer op het programma en worden gesponsord door Fysiocentrum de Carrousel. Tien atletiekverenigingen schreven 55 atleten in voor twee looponderdelen, te weten de Engelse Mijl en de 5000 meter. Er sneuvelden vijf baanrecords sneuvelden. Door atleten van ACO werden twee club- en zeven persoonlijke records verbroken.

Engelse Mijl (1609,34 meter)

Junior Thomas Solen, sinds kort lid van de selectie, was helemaal los op zijn Engelse mijl, kwam direct op kop. De beloftevolle ACO-atleet pakte overtuigend de eerste plaats in een zeer rappe 5.15.4 minuten en zette met deze prachttijd tevens een baanrecord neer. Bij de vrouwen-junioren was Tara Benjamins (HAC ‘63) de snelste in 6.06.0 minuten. ACO-man Vincent van Doorne passeerde de finish als eerste senior in een scherpe 5.25.7 minuten. Bij de jongste pupillen streden Stijn Bogerman (Sperwers, Emmen ) en Roan Hekman (ACO) om het goud. In een bloedstollende eindsprint finishte Stijn als eerste in een 6.01.4 minuten, nipt voor Roan die als tweede eindigde in 6.05.0 uur.

5000 meter

Topfavoriet Danny Koppelman maakte zijn favorietenrol volledig waar en eigenlijk nog een beetje meer dan dat. De ‘roadrunner’ van ACO passeerde de finish in een snelle 14.56.2, niet alleen de winnende tijd, maar tevens een nieuw scherp baanrecord. Leon de Ruijter uit Wijhe werd tweede in 15.59.9 uur. Master Ralph Schepers (ACO) finishte als eerste in zijn categorie, met een tijd van 17.32.8 minuten. Verdere uitslagen

www.atletiek.nu

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.