Politiek Verwoord: LPO

0262726_Logo_LPO.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Dick Remmers van de LPO aan het woord.

Investeren in Ommen

In de laatst gehouden raadsvergadering van 28 september heeft de gemeenteraad weer een aantal belangrijke onderwerpen besproken en beslissingen over genomen. Voor de LPO staat hierbij altijd het algemeen belang voorop. Het belang van alle Ommenaren of ze nu woonachtig zijn in Ommen zelf, de kleine kernen of het buitengebied.

Kleine kernen

Voor de kleine kernen zijn er weer een aantal bestemmingsplannen goedgekeurd waardoor er weer gebouwd kan worden en er weer mogelijkheden zijn op het gebied van leefbaarheid. Dat blijft continu een aandachtspunt voor de Lokale Partij Ommen. Onze basis ligt immers ook in de kleine kernen waar we ons graag sterk voor maken.

Centrum Ommen

Ook in het centrum van Ommen moet er nog het nodige gebeuren. We zien winkelpanden leegstaan en de aankleding mag wel wat groener en vriendelijker. Daarom is de LPO blij met de plannen die ontwikkeld zijn om hier wat aan te doen. Sommige winkelpanden krijgen een woonbestemming en dat is 2 vliegen in 1 klap. Minder leegstand en meer woningen. Het winkelcentrum wordt hier door geconcentreerd . Ook de inrichting van het centrum krijgt een mooie impuls. Voor de vergroening wordt er vooral gewerkt aan het Vrijthof en het Kerkplein. De LPO heeft extra aandacht gevraagd voor de entree vanuit de Noordkant. Zeker onze eigen inwoners komen vaak vanaf die kant naar het centrum. Daarom ziet de LPO ook vanaf die kant graag een goede afbakening van het centrum, duidelijk bewegwijzering en parkeergelegenheid.

Cultuur en erfgoed

De gemeente Ommen kent een grote historie en veel erfgoed. De LPO ziet graag dat de gemeente dit koestert, oppoetst en open stelt voor eigen inwoners en toeristen. Of het nu gaat om prachtige oude panden of om plekken met een bijzondere geschiedenis. Van het Laer tot Krishnamurti en van Kasteel Eerde tot onze musea. Voor dit alles zijn de nodige financiële middelen beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft de LPO aangegeven dat het erg belangrijk is dat de cultuuragenda goed vindbaar is voor iedereen, zodat er gebruik gemaakt kan worden van het uitgebreide aanbod.

Veiligheid

Tot slot heeft de gemeenteraad ook uitgebreid stilgestaan bij de veiligheid binnen onze gemeente. Dat is een groot begrip waar heel veel zaken onder vallen. Van ondermijning tot drugshandel en van digitale veiligheid tot veiligheid in het verkeer. In de ogen van de LPO ontbreekt het nog steeds aan veiligheid in het verkeer mede als gevolg door gebrek aan handhaving. Weinig controle op snelheid, fietsverkeer door het centrum waar het niet mag, vrachtwagens en caravans over de Vechtkade en ga zo maar door. Als antwoord op vragen van de LPO heeft het portefeuillehouder de toezegging gedaan dat er voor de zomer van 2024 een actieplan komt voor handhaving op de Vechtkade om de leefbaarheid in het centrum van Ommen verder te verhogen.
Kortom, heel veel onderwerpen waar we ook met onze inwoners over in gesprek gaan. Dat kan op onze inloopuurtjes die we regelmatig organiseren. Ook zijn we bereikbaar via onze website of mail fractielpo@gmail.com

Namens de LPO,
Dick Remmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.