Para tafeltennistoernooi in de sporthallen van De Spil

0266486_Tafeltennis1.JPG

NIEUWLEUSEN – De beide sporthallen van kulturhus De Spil in Nieuwleusen vormden zondag de gehele dag het decor voor het Vechtdal Para Ranglijsttoernooi. Zo’n zeventig tafeltennissers met een handicap van een kleine twintig tafeltennisverenigingen uit heel Nederland namen het tegen elkaar op. De indeling geschiedde niet naar leeftijdsklasse, maar naar niveau, zodat het ook kon gebeuren dat spelers van uiteenlopende leeftijd tegen elkaar in het strijdperk traden.

In weerwil van wat de naam doet vermoeden, ging het hier dus om een landelijk evenement, onder auspiciën van de NTTB, de Nederlandse Tafeltennis Bond. Het werd – voor het eerst – georganiseerd door Tafeltennis Vereniging Dedemsvaart, maar het evenement kwam in Nieuwleusen terecht dankzij twee spelers van deze vereniging die in Nieuwleusen wonen: Mariëlle Boers en Jimmy de Boer.
“We wilden het als vereniging graag organiseren en zij zagen dat De Spil er een uitstekende locatie voor is”, aldus Annet Sieljes, lid van de toernooicommissie. “Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en heeft ook uitstekende parkeervoorzieningen voor onze doelgroep. Bovendien voldoet het aan de eis dat het een capaciteit moet hebben voor 80 tot 120 deelnemers. Want dat is nodig voor een zogeheten factor 40-toernooi.” De twee sporthallen – de tweede hal was voor de helft in gebruik – boden dus speelplezier voor para-tafeltennissers van clubs uit gemeenten als Rotterdam, Venlo, Deventer en Apeldoorn. Naast andere vrijwilligers fungeerden leerlingen van het Agnieten College – gehuisvest in hetzelfde pand – als ballenrapers en tellers.
Ter vergelijking: een Nederlands kampioenschap is een factor 50-toernooi en qua mogelijkheden en faciliteiten zit het Vechtdal Para Ranglijsttoernooi daar dus niet ver onder. Ook de Nederlandse Tafeltennisbond is enthousiast over de mogelijkheden van het kulturhus. Sieljes acht de kans groot dat TTV Dedemsvaart het verzoek krijgt om volgend jaar een NK te organiseren in Nieuwleusen. “We zouden dat zelf ook graag willen, maar het moet dan wel haalbaar zijn met voldoende sponsoring. Want die moeten we zelf werven.”

Foto: De sporthallen van kulturhus De Spil waren afgelopen zondag het decor voor het Vechtdal Para Ranglijsttoernooi. Tafeltennissers met een beperking uit het hele land deden eraan mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.