Nieuwe koers Vrienden van Dalfsen

DALFSEN – Op de goedbezochte ledenvergadering van de Vrienden van Dalfsen op 9 oktober is ingestemd met de nieuwe toekomstlijnen.

Na een verkenning en gesprekken met leden en niet- leden is onder leiding van Luco Nijkamp een discussie notitie opgesteld. Deze notitie werd door de leden positief ontvangen. Algemeen werd geconstateerd dat er behoefte is aan een vereniging die de rol van kritisch geweten blijft invullen. Bijzondere aandacht zal er blijven voor ruimtelijke plannen. Ook behoud en versterking van natuur en landschap is en blijft een inhoudelijk speerpunt.
De vereniging heeft dit in haar 45-jarig bestaan ook bewezen. Te denken valt hierbij aan de strijd voor het behoud van karakteristieke gebouwen zoals bijvoorbeeld het station, de Synagoge, de v.m. Hervormde Pastorie (nu Hospice) en het postkantoor. Ook de inzet voor het behoud van de bomen langs de Rechterensedijk kan worden genoemd. Recent waren de leden succesvol m.b.t. de extra beplanting bij de reconstructie van de Hessenweg. Op dit moment is de vereniging actief betrokken bij het opstellen van een omgevingsvisie rond de Hessenpoort.

‘Langdurige Vriendschap’

Verder waren de aanwezigen vol lof over de toekomstvisie ‘Langdurige Vriendschap’ en stemden enthousiast in met de uitgezette lijn. Deze houdt in dat er nadrukkelijker dan voorheen wordt ingezet op actieve werkgroepen die zich gaan bezighouden met een specifiek onderwerp. Zo komen er naast de reeds bestaande werkgroepen – natuur en landschap en dorp/centrumplan – nieuwe werkgroepen, namelijk Westelijk Dalfsen en Brug-Vechtdijk-Rondweg. Voor deze laatste werkgroep hebben zich op de avond zelf al drie leden aangemeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.