Muzikale vertelling Droom de Dag trekt veel publiek

0265138_Droom_de_dag_2_1.jpg
.

OMMEN – De muzikale vertelling ‘Droom de Dag’, een oud historisch volksverhaal over kasteel Eerde, was vrijdagavond goed voor een volle kerk. Vooraf waren totaal 775 (gratis) zitplaatsen uitgegeven voor het evenement in de gereformeerde kerk aan de Bouwstraat.

De muzikale vertelling werd georganiseerd door het Ommer Mannenkoor, als laatste programmaonderdeel van de viering ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’. Het publiek genoot zichtbaar van de vertelling, van zang en muziek. Behalve het Ommer Mannenkoor traden ook de vrouwen van het Ommer Popkoor Vocalicious en enkele solisten voor het voetlicht. Het ging over de vroegere kasteelheer, Evert van Essen, bekend als roofridder van de omgeving. Hij had zijn oog laten vallen op de jonge Gisela van Damme, dochter van een naburig kasteelheer. Maar jonker Arent was de oude roofridder voor.

Bisschop Vroomen

De verbindende teksten werden uitgesproken door de bekende Marga Kool, de muziek en algehele leiding was in de vertrouwde handen van dirigent Gezinus M. Veldman. Ook was een rol weggelegd voor burgemeester Hans Vroomen. Hij speelde de bisschop, gestoken in een fluwelen mantel met als hoofddeksel een mijter.

Tekst/Foto: Harry Woertink

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.