Minder deelname aan Provinciaal Koersbaltoernooi Overijssel

0266254_Koersbal.JPG

DALFSEN – Vandaag streden 18 teams (116 deelnemers), waarvan de oudste mevrouw Leny Barendregt (95) uit Dalfsen voor de mooie bekers en de eer van de vereniging tijdens het Provinciale Koersbaltoernooi in de Trefkoele .

Het was de 29ste editie van dit jaarlijkse terugkerende toernooi. “De aanmeldingen vielen enigszins tegen”, laat organisator Anton Sibelt weten. Hij nam tijdelijk het stokje over van enkele stagiaires die verhinderd waren. “Daarom heb ik mijn kleinzoon ook maar ingeschakeld want de jeugd is zeer goed met de computer. Een aantal verenigingen kampten deze keer met chauffeursperikelen. Wel werd duidelijk dat niet alleen ‘de grijze golf’ koersbal speelt. Ook deze editie streden de ‘jonkies’ van DOC’93 en KPZ (Katholieke Pabo Zwolle) mee. Na afloop van het toernooi werden de prijzen uitgereikt door wethouder Ruud van Leeuwen. Hij merkte op hoe belangrijk het is om niet alleen te bewegen maar ook plezier te hebben in het spelletje. De eerste prijs en de wisselbeker, met acht wedstrijdpunten, ging naar team Luttenberg 2. Tweede werd, met zes wedstrijdpunten, team Werkeren uit Zwolle. Op de derde plek eindigden de ‘jonkies’ van KPZ.
“Misschien moeten we toch meer oefenen”, was hun reactie. “Het spelletje lijkt zo makkelijk, maar het vereist toch veel oefening en concentratie. “Het is en blijft een mooi toernooi, daarom komen we volgend jaar graag weer terug.” Organisator Anton Sibelt roept een aantal verenigingen op om zich voor de 30ste editie wel weer in te schrijven. Want vervoersproblemen mogen toch geen reden zijn, om niet mee te spelen.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.