Mevrouw Trijntjen de Vries – de Kuijper honderd jaar

0265576_IMG9985.JPG
Mevrouw Trijntjen de Vries-de Kuijper verblijvend in de Hulstkampen werd afgelopen week honderd jaar. Locoburgemeester André Schuurman feliciteerde haar namens de gehele gemeente met deze mijlpaal.

NIEUWLEUSEN – Dalfsen heeft er weer een eeuweling bij. Afgelopen week vierde Trijntjen de Vries – de Kuijper haar honderdste verjaardag. Zij vierde het ’s morgens in de ontvangstruimte van De Hulstkampen, waar zij sinds vierenhalf jaar verblijft. Het was een gezellig samenzijn met de familie waar zij werd bedolven onder de bloemen en felicitatiekaarten. ’s Middags kwam locoburgemeester André Schuurman de felicitaties overbrengen namens de gehele gemeente. Hij had een kopie van het geboortebewijs meegenomen en las die voor. De eeuweling werd geboren in Ruinerwold. Na de lagere school werkte zij een aantal jaren bij de dorpsdokter Dr. Larij in Ruinerwold. Daarna zorgde zij voor het gezin. Haar man overleed vijftien jaar geleden. Zij heeft zes kinderen (één zoon is helaas overleden), 23 kleinkinderen en 32 achterkleinkinderen. Zij woonde respectievelijk in Meppel en Staphorst. Vele jaren nam zij de verzorging op zich van haar gehandicapte dochter. Haar gezondheid is nog goed te noemen. Zij doet nog volop mee met de activiteiten die De Hulstkampen aanbiedt. Ook mag zij nog graag met de kinderen en/of buurvrouwen rummikuppen en andere spelletjes spelen. Ook bezoekt zij nog iedere week de kerkdienst die in De Hulstkampen wordt gehouden. Met de kopie van de geboorteakte, die zij kreeg, was zij zeer ingenomen. Zij hield die stevig vast. “Deze krijgt een mooi plekje op mijn kamer”, zegt ze vastbesloten.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.