Leon Stolte tweede in laatste race van het seizoen

0265181_Thijs_Westenbrink_7_oktober_-_Foto_JTS_Fotografie_2.JPG
Thijs Westenbrink

ASSEN – Leon Stolte haalde zaterdag weer het podium in de races om de IDC Supercup 600.

Op het TT-circuit van Assen moest hij de laatste twee races zijn derde plaats in het algemeen klassement verdedigen. Dit liep in de eerste race al mis, door dat hij vanwege een technisch probleem de finish niet haalde. Hierdoor zakte hij naar de vijfde plaats. In de tweede en laatste race van het seizoen was hij erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De rijder van het SRTD-racing team streed dan ook fel mee om de koppositie in een groep van zes rijders. In de laatste race werd de race beslist in de laatste bocht, Stolte moest zelfs even door het grint om een crash te voorkomen, daardoor finishte hij als tweede. Een mooie afsluiting van dit seizoen, waar hij uiteindelijk als vijfde in het totaalklassement eindigde.

Tijdstraf

De zestienjarige Thijs Westenbrink die in dezelfde klasse voor START-racing uit Nieuwleusen rijdt, eindigde zaterdag in beide races als vijfde, maar werd, door een tijdstraf, in de laatste race teruggezet naar de achtste plaats. Hij kan terugkijken op een prachtig debuutjaar in de Supercup 600, waarbij hij elke race zijn rondetijden verbeterde.
Rik Bolt van Oosterveens olie racing uit Nieuwleusen sloot zijn laatste twee races in het IDC Superbike kampioenschap af als 14e en 12e. De coureur beëindigde hiermee zijn carrière. Ook het team van Oosterveens olie racing keert als team niet terug in het kampioenschap. Oosterveen zal komend seizoen nog wel als individuele sponsor optreden van een aantal coureurs, die nu ook al door het bedrijf ondersteund werden.

Foto: JTS Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.