‘Ik ging voor zekerheid’

(Ingezonden mededeling)

Willem Mooks grootste passie én broodwinning dreigde in gevaar te komen door artrose aan zijn duimgewricht. Maar de beroepsluitist en luitdocent uit Haarlem liet het er niet bij zitten. Hij ging op zoek naar de behandeling waarbij de kans het grootst is dat hij zijn muziekinstrument kon blijven bespelen. Die vond hij in het Handpolscentrum van Isala, bij plastisch chirurg Tjeerd de Jong.

‘In 2010 begonnen de eerste symptomen. Simpele handelingen zoals schrijven of een pan afwassen lukten minder goed. Met de jaren namen de klachten verder toe. Zodra er lichte kracht bij kwam kijken, deed het pijn.’ De musicus besprak zijn opties met collega’s die aan dezelfde aandoening zijn geholpen. Zij vertelden over hun goede ervaringen met een gewrichtsvervangende operatie. ‘Maar deze operatie wordt niet veel gedaan in Nederland. De meeste handchirurgen passen een andere methode toe, waarbij een botje verwijderd wordt. Maar daar had ik geen vertrouwen in. Ik wilde juist de gewrichtsvervangende operatie omdat hierbij bekend is dat de kracht en stand van de gewrichten dan beter blijft.’

Volledige functionaliteit

Na verdere oriëntatie kwam de luitist uit bij plastisch chirurg Tjeerd de Jong van het Handpolscentrum in Isala. ‘Het ging allemaal razendsnel en soepel. Ik kon twee weken na de doorverwijzing al terecht voor de eerste afspraak en weer twaalf dagen later kon ik onder het mes. Na een herstelperiode en handtherapie, had ik binnen 2 maanden mijn eerste optreden er alweer opzitten.’

Lees het volledig interview
www.isala.nl/handpolscentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.