Het Boek van de Week

0265367_BVDW.jpg
.

Rechercheur Matthew Venn is terug op zijn geboortegrond in Branthorpe in Devon. Daar waar de rivieren de Taw en de Torridge samen de oceaan bereiken, hebben hij en zijn man Jonathan een huis dat uitkijkt op het estuarium. Het is niet ver van hun huis waar het zielloze lichaam van een man aangetroffen wordt. Simon Walden is door een enkele messteek om het leven gebracht. Getekend door het leven was hij in Branthorpe aanbeland. Dronken en haveloos meldde hij zich bij de opvang in de kerk. Dominee Ed en het hoofd van de opvang Caroline lieten hem een nachtje in de kerk slapen, zorgden voor werk en een dak boven zijn hoofd.

Vrijwilliger

Walden was ook vrijwilliger in het culturele en opvangcentrum dat door Matthews man Jonathan geleid wordt. Het centrum is recent geopend en is van aanvang aan een daverend succes. Er is plek voor mensen met leerproblemen, er zijn cursussen in onder andere schilderen, dans, archeologie en er is een restaurant waar Walden in de keuken hielp. Een raad van bestuur zorgt voor inkomsten uit sponsorgelden en subsidies.

Religieuze sekte

En dan is er Matthews eigen verleden in een religieuze sekte, de Brethern, waar zijn ouders fanatiek lid van zijn. Op het moment dat Matthew vertelde dat hij met Jonathan ging trouwen hebben ze de deur naar hem dichtgegooid. Niets wilden ze meer met hem te maken hebben. Als zijn vader overlijdt, verwijt zijn moeder Matthew dat hij daarvan de oorzaak is. Van ellende en verdriet is zijn vader aan zijn einde gekomen. Matthew weet dat het niet kan, die bewering, toch houdt het hem bezig.

Karakters

Met al deze elementen weet Ann Cleeves een fantastische misdaadroman te schrijven. Met heel veel oog voor de lokale identiteit van Devon, voor de karakters en de omstandigheden, voor het verleden van Matthew en voor zijn team. Het is een thriller maar niet één met veel bloed en geweld. Juist de intermenselijke verhoudingen staan op de eerste plaats. Ook voor wie niet van thrillers houdt, is dit een geweldig boek om te lezen.

Ann Cleeves heeft een groot aantal misdaadromans geschreven. Won in Engeland veel prijzen daarvoor. Onder andere de Golden Dagger, de hoogste prijs voor dit genre. Ze is ook de geestelijk moeder van de televisieseries Vera en Shetland.

Het boek ‘De roep terug‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.