Geen Damitobeurs in 2024

0265963_Damitobeurs_2019.jpg
Damitobeurs 2019

DALFSEN – De consumentenbeurs die in maart 2024 zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Het bestuur van de stichting Damito heeft dit moeten besluiten omdat het financieel onverantwoord is de beurs te houden.

De personeelskrapte, hogere lasten, de gevolgen van de coronapandemie en de aandacht die de klimaatstraat Dalfsen van de ondernemers vraagt, worden genoemd als redenen om niet deel te nemen. De Stichting Damito, die om de paar jaar een consumentenbeurs organiseerde, had als doel om standhouders de gelegenheid te bieden zich te presenteren, consumenten een leuk evenement te bieden en de opbrengst te schenken aan goede doelen. De standhouders komen uit alle woonkernen van de gemeente Dalfsen, waaronder Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen en Ankum. De gehele organisatie was afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De voorbereidingen voor de beurs in 2024 waren al begonnen in het najaar van 2022, maar ondanks de extra inspanningen bleven de inschrijvingen voor deelname ver achter bij eerdere edities. Om een succesvolle beurs te kunnen organiseren, was het doel om tegen 1 november minimaal 75 procent van de beschikbare vloeroppervlakte in de Trefkoele te verhuren. Ondanks alle inspanningen bleef het deelnamepercentage steken op ongeveer 30 procent van het beschikbare vloeroppervlak, en het was onrealistisch om te verwachten dat dit nog zou verbeteren. Het bestuur heeft verschillende alternatieven overwogen maar heeft vastgehouden aan het principe dat een consumentenbeurs succesvol moet zijn, anders wordt deze geannuleerd.

Het bestuur hoopt in 2026 een nieuwe poging te kunnen wagen voor een Damito-consumentenbeurs en overweegt alternatieve benaderingen. De werkzaamheden hiervoor zullen in het najaar van 2024 worden hervat.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.