FC Ommen weerstaat ook fysiek sterk DKB

0265583_FC_Ommen_-_Ribberink.jpg
Tim Ribberink opende voor FC Ommen de score in het met 1-2 gewonnen uit-duel met DKB.

DE KRIM – De KNVB verordonneerde FC Ommen naar De Krim, waar de lijstaanvoerder van 3D haar ongeschonden blazoen moest verdedigen tegen DKB. De Krim, een woonkern vallend onder de gemeente Hardenberg en gelegen aan de Lutter Hoofdwijk, een kanaal waarover in vervlogen tijden turf werd afgevoerd. Later bezorgde aardappelmeelfabriek Avebe de turfstekers vervangende werkgelegenheid, maar verontreinigde tevens het kanaal. Het water was in wezen niets meer dan dood en stinkend riool. Het is allemaal historie. Het kanaal staat heden ten dage brandschoon, staat vol met waterlelies en snoeken hebben een bruin leven tussen talrijke scholen met aasvisjes. Wat geschiedkundig overbleef zijn kleine verwijzingen naar wat ooit belangrijk was voor het dorp, zoals het Turfstekersplein, het warm kloppend dorpshart, met basale voorzieningen als een kapper, bakker en supermarkt. Net als het water dat van Hasselt naar Coevorden vloeit, kabbelt het leven hier stilletjes voort, met tweewekelijks wat opwinding als de lokale voetbalhelden de veters aansjorren. Turfstekers kenden een hard en rauw bestaan. Knokken om te overleven. Naar verluidt zit vechtersmentaliteit en overlevingsdrang verweven in het DNA van de bewoners. Na generaties schijnt het nog steeds tot uiting te komen in het spel van De Krimse Boys, het is werken, poetsen en buffelen voor de eer van dorp en club.

DKB, gele shirts, kanaries, bananen, maar De Krimse Boys mochten natuurlijk niet de bananenschil zijn waar de koploper van 3D een uitglijer over maakten. Dat zat er eigenlijk het hele duel niet in. Niet dat de Ommenaren een excellente show opvoerden in het kanaaldorp, maar de bezoekers hadden wel het betere van het spel. Zeker in de openingsfase. In dat uitstekende begin werd echter niet gescoord en daar putte DKB moed, geloof en kracht uit. Zonder dat de bezoekers al te veel weg te gaven bleef de brilstand lange tijd staan. Defensief stond het als en huis, maar dat nulletje voor wilde lange tijd niet weg. Tot Tim Ribberink halverwege het tweede bedrijf een granaat vanaf zijn rechter laat spatten en doelman Mulder van zo’n twintig meter afstand geen schijn van kans geeft, 0-1. Als even later Maarten Bel vanuit een onmogelijke hoek de sluitpost van DKB opnieuw het nakijken geeft is de pot wel gespeeld. Zeker als de thuisclub een excellente mogelijkheid op aansluiting in de slotfase laat liggen. Nadat Maarten Bel zich binnen de beruchte lijnen vergrijpt aan ‘een banaan’ gaat de bal op de stip. Stefan Kortman voorkomt dat het net achter hem bezoedeld wordt en ranselt met een katachtige reflex de Derbystar uit zijn doel. 0-2, misschien geen topwedstrijd van de zwarte parels, wel oerdegelijke overwinning.

Kelly koos voor de volgende elf: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Robin Meijerink, Frank Merjenburgh, Nick Runhart, Jorn Hekman (62. Milan Pierik), Tim Ribberink, Maarten Bel, Robbert-Jan Hamberg (46. Cas van Marum), Sydney Flim (65. Floris Mensinga) en Jesse de Lange.
Stand 3D: FC Ommen 4-12, Vitesse ’63 4-10, FC Meppel 4-9 (12-4), ASC ’63 4-9 (13-6), De Weide 4-6, Be Quick 4-5, Dedemsvaart 3-4, DESZ 4-4 (8-6), Rouveen 4-4 (4-9), SVM 3-3, DKB 3-1, Elim 4-1 en Klazienaveen 3-0.

FC Ommen speelt dinsdagavond 18 oktober voor de tweede ronde van de districtsbeker uit tegen eersteklasser SVZW. De wedstrijd op ’t lage Veld begint om 20.00 uur. Zaterdag 28 oktober ontvangt FC Ommen SVM Marknesse. Het beginsignaal op sportpark Westbroek staat gepland om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

FC Ommen-doelman Stefan Kortman wenste in het duel met DKB niet te capituleren, zelfs niet vanaf elf meter.
In het uit-duel met DKB schoot Maarten Bel FC Ommen in veilige haven.

Meer foto's

FC Ommen-doelman Stefan Kortman wenste in het duel met DKB niet te capituleren, zelfs niet vanaf elf meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.