FC Ommen verpest de competitieopener van DVC Dedemsvaart

0264767_FC_Ommen_-_Ddv_4.jpg
Namens FC Ommen mag Maarten Bel aanleggen voor een vrije trap op gevaarlijke afstand van Dedemsvaart-doelman Kroezen.

DEDEMSVAART – In het seizoen 22-23 liet FC Ommen zich twee keer in de zeik nemen door DVC Dedemsvaart. 2-0 uit en 0-3 thuis. Oef, of dat zeer deed. Zó! Zelfs een minuscuul troostprijsje in de vorm van doelpuntje zat er niet in voor de zwarte brigade uit de Vechtstad – of nou ja, vervang Vechtstad in deze context maar even voor de Verloren Stad.

Het waren afschuwelijke duels, aspergevoetbal; slap, bleek en futloos. Niets liever dan dat de nare voetbalherinnering voor eens en altijd naar de vergetelheid wordt gekickt. Er staat een flinke rekening open bij de Kelly Family. De supporters willen trotse, onstuimige zwarte hengsten zien, geen fletse, slome ezels, dus kin omhoog, borst vooruit, mouwen op en onbevreesd die oranjehemden tegemoet. Dus Kelly, neemt dat spul bij de hand, zoals zo gloedvol bezongen door je naamgenoten in David’s song, ‘Who’ll come with me? Don’t be afraid/I know the way’.
Oké, alle gekheid maar weer even parkeren op het welbekend stokje. Voor de welpen van trainer David Leeuw is de confrontatie met de club ‘tien kilometer zuidwaarts van de Vaart’ de competitie-opener. Deed het oude spookbeeld ‘Oranje Boven’ weer opgeld, of ging de poet in deze editie naar Ommen? De FC ging op de Boekweit van start met een van zelfvertrouwen uitpuilende voetbaltas. Op de dinsdagavond was de een niveau hoger acterende zaterdageditie van v.v. Hoogeveen met 5-0 van de synthetische mat gejaagd. Leuk, aardig een morele opsteker, zeker waar, maar op de hobbelmat van DVC Dedemsvaart ging het om competitiepunten.

Zóóó, de smet is weggepoetst. De vloek verbroken. ‘Black Magic’ op de Boekweit. 3-1 winst. 1-3 dus op het denkbeeldige scorebord. Twee duels achter de rug, nog geen punt verspeeld. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Yves Voulon moest ‘Oranje’ achteruit. De Elf van Kelly begonnen fel en gretig. 25 minuten lang konden de welpen van Leeuw het droog houden, toen vond Robbert-Jan Hamberg het welletjes en maakte zijn eerste goal voor de FC in competitieverband. Als Tygo Ouwerkerk even later vanuit het niets tegen scoort, is dat een mokerslag die even verlammend werkt. Hamberg zorgt er voor dat de bezoekers toch op voorsprong richting thee gaan. Na de onderbreking speelt de thuisclub richting kantine, met meer durf en elan. Er ontstaat ruimte. De ‘roadrunners’ Hamberg en De Lange worden regelmatig op avontuur gestuurd. Pats, bingo, wedstrijd binnen. De Lange wordt besprongen, maar de goal wordt op advies van de Dedemsvaartse lijnrechter afgekeurd. ‘Outlaw Jesse James’ neemt geen genoegen met de door velen betwiste beslissing en haalt even later zijn gram. 3-1. Prima zo, strik eromheen. Worst, speklappen, bier en meezingers van Zwarte Jannes moeten het leed verzachten voor de thuissupporters. Dat lijkt prima te lukken. Zonnetje erbij, een ferme slok en ach, een slag verloren, nog niet de oorlog. Volgende week weer een kans.

Regisseur Mike Kelly startte als volgt: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Robin Meijerink, Frank Merjenburgh, Nick Runhart, Jorn Hekman (73. Wesley Mulder), Tim Ribberink (68. Cas van Marum), Maarten Bel (68. Milan Pierik), Robbert-Jan Hamberg, Sydney Flim (68. Noa van Dorsten) en Jesse de Lange.

FC Ommen ontvangt zaterdag Klazienaveen. Op Westbroek wordt half drie afgetrapt.
Verslag: Willem Lampe

 

 

 

 

Meer foto's

FC Ommen-captain Frank Merjenburgh ziet de bal langs doelman Kroezen van Dedemsvaart vliegen maar ook naast het doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.