Er is leven na de groei

OMMEN – Op donderdag 19 oktober en 2 november houden economen Paul Schenderling en Matthias Olthaar twee lezingen over economische groei en welzijn. De inhoud is gebaseerd op hun boek ‘Er is leven na de groei’.

In deze lezingen wordt betoogd dat het tijd is om onze economische uitgangspunten te heroverwegen, met als doel het behouden van welvaart en het vergroten van het welzijn van alle mensen. De avonden worden georganiseerd door de werkgroepen kerk en klimaat van de PKN en GKN en vinden plaats in De Kern. Beide keren begint het om 20.00 uur en de toegang is gratis voor iedereen.

Geluk en rechtvaardigheid

Op 19 oktober staat de eerste lezing in het teken van feitelijke inzichten uit de economische wetenschap en de aanwijzingen in de Bijbel voor duurzame productie van goederen. De tweede lezing op 2 november richt zich op een hoopvolle toekomst, waarbij we kunnen bijdragen aan een wereld met minder overconsumptie, meer geluk voor iedereen en rechtvaardigheid. De sprekers zullen bespreken hoe we dit gezamenlijk kunnen bereiken. De lezingen zijn niet exclusief bedoeld voor (praktiserende) christenen; iedereen is van harte welkom om deel te nemen en mee te denken over deze kwesties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.