Echtpaar Kruitbosch-Eggink zestig jaar getrouwd

0266252_Bruidspaar.JPG
Echtpaar Kruitbosch-Eggink werd door locoburgemeester Jan Uitslag thuis gefeliciteerd met hun zestigjarig huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week vierden Gerrit Kruitbosch en Jannie Eggink hun diamanten huwelijk. Locoburgemeester Jan Uitslag kwam het echtpaar thuis aan de Ankummer Es feliciteren namens de gehele gemeente Dalfsen.

Gerrit is geboren in Neede en de wieg van Jannie stond in Brummen. Zij werkte een aantal jaren in een bakkerij en o.a. bij de ouders van haar man in de huishouding. Daar sloeg de vonk over. Jannie verleende veel hand-en-spandiensten in het bedrijf van haar man, maar haar grote hobby was bloemschikken. Ooit was zij kampioen bloemschikken van de provincie Overijssel. Gerrit bezocht na de lagere school, de MULO en de handelsavondschool in Zutphen. Al op jonge leeftijd kwam hij terecht in de rijwielgroothandel van zijn grootvader. Vele jaren runde hij samen met zijn broer een rijwielzaak in Zwolle en daar kwam later nog een tweede bedrijf bij. Hij is gestopt in 1990 en de bedrijven worden nu gerund door een zoon en een neef van het echtpaar. Gerrit grootste hobby is toch wel de ruitersport. Zowel onder zadel, zoals hij het noemt, als door het gehele land aangespannen marathons rijden. Ook was hij vele jaren voorzitter van de plaatselijk postduivenclub. Het echtpaar maakt nog graag en veelvuldig een rondje op de duofiets. Het echtpaar woonde vele jaren in Berkum en nu alweer ruim vijfentwintig jaar tot grote tevredenheid aan de Ankummer Es. Het diamanten echtpaar heeft vier kinderen (drie zoons en een dochter), veertien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Het echtpaar werd op de dag zelf door de kinderen thuis verrast met een heerlijk ontbijt. Het feest zelf werd gevierd met familie, kennissen etc. in de Wiekelaar in Oudleusen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.