Echtpaar Busker-Wachtmeester zestig jaar getrouwd

0265584_Busker.JPG
Albert en Aly Busker vierden afgelopen week hun zestig jarig huwelijk. Burgemeester Erica van Lente feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Dalfsen.

DALFSEN – Zij woonden samen in Ter Apel, waren overbuurjongen en overbuurmeisje. Hij was onderwijzer aan de lagere de school maar kwam wel verdacht vaak bij haar aan huis. De vonk sloeg over en afgelopen week waren Albert Busker en Aly Wachtmeester zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente kwam het diamanten echtpaar thuis aan de Kampmansweg feliciteren met dit heugelijk feit. Een grote bos bloemen namens de gemeente was ’s morgens al bezorgd.

Albert is geboren in de stad Groningen. Na de Mulo volgde hij het lyceum en de kweekschool. Hij was o.a. leraar aan de lagere school in Nieuw Weerdinge en dertien jaar aan de huishoudschool in Middelstum waarvan vijf jaar als directeur. In 1976 verhuisde het echtpaar naar Dalfsen waar hij tot 1989 directeur was van de plaatselijke huishoudschool. De school werd in dat jaar opgeheven. Albert maakte toen een enorme switch. Hij was negen jaar vrachtwagenchauffeur bij Roelofs Kipper transport en tien jaar bij de fa HIAB-laadkranen in Meppel. Vele jaren was hij ook reisleider bij de CBTB. Hij bezocht met veel agrariërs verschillende landen over de gehele wereld waaronder de Verenigde Staten, Canada. Nieuw Zeeland en Zuid Afrika.
Het echtpaar klaverjast graag met vrienden en Albert legt regelmatig een kaartje bij verenigingen. Bestuurlijk was hij in diverse functie actief in het kerkelijk werk. Aly geboren in Ter Apel volgde na de Mulo een opleiding tot gymleidster. In totaal gaf zij aan zeven verenigingen in diverse plaatsen in de provincie Groningen en Drenthe les. Ook in de woonplaats Dalfsen was zij actief bij de vereniging ASC’62, afdeling gym. Ook zij was vele jaren actief in het kerkelijk werk en voorzitter van de Rode Kruis afdeling Dalfsen en voorzitter van CVW (Christelijke vrouwenvereniging Wijthmen). Het echtpaar reist graag en zij gaan er ook vaak samen met de fiets erop uit. Zij hebben twee kinderen (een dochter en een zoon) en vijf kleinkinderen. Het feestje werd samen met familie, kennissen etc. gevierd bij Brasserie ‘Onder Ons’ in Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.