Burgemeestersontbijt met basisschool Het Kompas

0265370_Burgemeestersontbijt_Dalfsen.jpg
.

DALFSEN – Groep 5 tot en met 8 van Het Kompas in Nieuwleusen hadden de eer om dit jaar deel te nemen aan het burgemeestersontbijt in het gemeentehuis in Dalfsen. Afgelopen dinsdagochtend 10 oktober schoven 29 kinderen aan bij het ontbijt in het gemeentehuis. Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Laure Veldman verwelkomden iedereen en aten mee. Dit landelijke ontbijtevenement is opgezet door het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Erica van Lente: “Het burgemeestersontbijt is een mooi initiatief om onder de aandacht te brengen hoe belangrijk gezond ontbijten is. Helaas lukt dit niet in alle gezinnen. Soms hebben kinderen geen zin in een gezond ontbijt. Maar het komt, helaas ook in onze gemeente, voor dat er thuis niet voldoende geld of aandacht is voor een ontbijt. Tijdens het ontbijt op het gemeentehuis hebben we vanmorgen lekker met elkaar gegeten en gepraat. Over wat iedereen ’s ochtends wel of niet eet, wat gezond is en wat ze het lekkerst vinden. Hopelijk geeft dit de kinderen een extra zetje in de rug om ’s ochtends wat te eten voordat ze naar school gaan en helpt het ons allemaal om bespreekbaar te maken dat helaas niet iedereen thuis kan ontbijten.”

Door middel van een loting werd uit de aanmeldingen één school gekozen die mee kon doen aan het burgemeestersontbijt. Het Kompas uit Nieuwleusen was de gelukkige ‘winnaar’. Kinderburgemeester Laure Veldman was ook aanwezig bij het burgemeestersontbijt. Eén van haar speerpunten is dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen te ontbijten. Daar sluit het doel van het burgemeestersontbijt bij aan.

Nationaal Schoolontbijt

Het burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement, met als droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Van 10 – 13 oktober schuiven in heel Nederland kinderen aan de ontbijttafel met de burgemeester. Daarnaast is van 6 – 10 november de 21e editie van het Nationale Schoolontbijt op scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.