Zeer goed bezochte evenementen tijdens Open Monumentendag

0263544_IMG9717.JPG
.

DALFSEN – Er viel veel te beleven tijdens Open Monumentendag in Dalfsen afgelopen zaterdag. ‘Voor elk wat wils’, schreef de organisatie in het huis aan huis verspreide programma boekje ‘Proef Dalfsen’. Te veel om op te noemen.

De publiekstrekkers waren vooral de wandelroute, de verbindende fietsroute, drinken, eten, muziek en de verschillende monumenten. Een mooie tocht naar Lemelerveld ging langs een aantal bezienswaardige locaties. Lemelerveld werd deze editie extra in de schijnwerpers gezet met het Natuurlijk Heidepark als stralend middelpunt. Ook opende woonzorgcentrum Rosengaerde haar deuren. Voor de jeugd van 12 tot 18 jaar was er een jeugdhonk ingericht.

Bierfestival

Ter ‘afsluiting’ werd ook deze keer op het Kerkplein het Dalfser Bierfestival gehouden, het was alweer de 21e editie met alles erop en er aan. De liefhebbers konden bij acht verschillende brouwers hun hart ophalen. “Kleinschalige brouwerijen zijn al jaren in opkomst”, weet de organisatie. Inmiddels zijn er in Nederland meer brouwerijen dan in bierland België. Alle acht geselecteerde brouwerijen hadden diverse soorten bier meegenomen zowel op de tap als in de fles. Naast de vele bieren kon ook de wijnliefhebber zijn of haar hart ophalen. De deelnemende horeca zorgde voor het lekkere eten tussen al dit vloeibare genot. Het succes was dermate groot dat enkele brouwers ruim twee uur voor sluiting al bijna door hun voorraad heen waren.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.